Primii vanzatori de brazi au inceput sa-si faca aparitia in pietele galatene. Desi mai au mai bine de zece zile pana la sarbatoarea Craciunului, comerciantii nu sunt prea darnici la pret, sperand sa faca la sfarsit de an o mica avere. In acest caz, si oferta este destul de bogata si diversificata. Spre exemplu, ieri, in parcarea din Piata din Micro 19, pretul unui brad pornea de la 35 de lei. Asta daca respectivul cumparator se multumea cu un bradut de pana la un metru si cu doua-trei crengute.

Pentru un "pom de iarna" ceva mai bogat in ramuri, si care ajunge pana la doi metri, galatenii trebuie sa scoata din buzunare, in acest an, intre 50 si 80 de lei. Iar daca cerintele sunt pentru un brad parca rupt din reviste, sumele platite depasesc cu usurinta 100 de lei. Mai mult, pentru ca afacerea sa fie un succes, comerciantii s-au gandit ca si in acest an sa vanda bradul pe bucati. Astfel, in functie de cat de bogata este, o crenguta de brad costa intre 5 si 10 lei.

"Daca cumperi doua ramuri, le pui spate in spate si le legi, poti obtine un brad potrivit si la doar 20 de lei", ne indemnau ieri vanzatorii ambulanti din Micro 19.

Cu toate acestea, cumparatorii nu se inghesuiau sa-si aleaga bradul de Craciun, majoritatea acestora asteptand zilele din preajma sarbatorii, in speranta ca atunci preturile vor fi mai scazute. Ieri, cei care au trecut prin Micro 19 s-au multumit doar sa se opreasca in dreptul brazilor si sa se intereseze de pret si locul de provenienta si cam atat.