Laura Cernahoschi (foto) publica pe voxpublica.realitatea.net articolul: Ultima nebunie a lui Basescu

Update: Boc da asigurari ca facturile vor fi platite din bugetul de stat si investitiile nu vor fi oprite. Asa sa fie. Dar de unde din buget, nu mentioneaza. Nu mentioneaza nici faptul ca este vorba de o masura fara precedent in Uniunea Europeana, sistarea voluntara a trimiterii de facturi catre UE. Asta sub guvernarea care se ia de gat cu coruptia.
Presedintele a cerut guvernului sa nu mai trimita la decontat la Uniunea Europeana facturile pentru proiectele finantate din fonduri comunitare. Ce inseamna asta? Ca fraierii care au incercat sa faca ceva in tara asta, cei care au firme sau ONG-uri si au depus proiecte pe fonduri europene in parteneriat cu autoritati sau au castigat pe drept licitatii pentru proiecte pe fonduri europene nu isi vor primi banii la timp.
Poate unii s-au imprumutat la banca pentru a plati inainte de a-si deconta banii de la Uniunea Europeana. Poate au garantat cu casele, terenurile si propriile afaceri. Basescu le mai da un sut in spate celor cu initiativa din tara asta. si asa cocosati de taxe si impozite care nu folosesc, pana la urma, la mai nimic: nu am vazut in tara asta nici infrastructura, nici sistem de sanatate performant, nici macar scoala performanta.
Piedicile puse intreprinzatorilor vin in conditiile in care guvernul nu a fost in stare sa acceseze fonduri europene: statul roman a virat la bugetul UE 6 miliarde de euro pana acum si a incasat 1,6 miliarde, devenind astfel finantator al Uniunii Europene, cu toate ca e unul dintre cele mai sarace state europene. Cum isi justifica Basescu decizia? Trebuie verificate proiectele. Intelegem ca pana acum nu s-a verificat nimic. Si totul a pornit pentru ca i-au fost blocate fondurile doamnei ministru Udrea.
Inca ceva: Basescu spune ca nu se refera la fondurile din agricultura. De ce sunt favorizati investitorii din agricultura?