Ritmul de plecare a fortei de munca in strainatate va cunoaste in continuare o incetinire datorita imbunatatirii conditiilor de viata si de salarizare din Romania, apreciaza ministrul Muncii, Familiei si Egalitatii de sanse, Paul Pacuraru, citat de Deutsche Welle. "Pe masura ce piata muncii o va cere, vom avea inca un plus, o oferta care va veni din zonele foarte prost platite. Eu, de exemplu, sint senator din Galati si in circumscriptia mea, care este circumscriptie de frontiera, vad cit este de important pentru moldoveni sa vina sa lucreze in Romania", a declarat Pacuraru.

In opinia sa reglarea migratiei fortei de munca o va face piata, nu o pot face autoritatile. "Cita vreme oportunitatile de munca in Romania vor fi mai bine platite decit in China, Indonezia sau Taiwan, va exista o inclinatie a celor care au 50 de dolari sa vina sa lucreze pe 400 de dolari si sa cistige de opt ori mai mult. Asa cum romanii care vor sa cistige mai mult pleaca de la 100-200 de dolari, cit au aici, si se duc spre 800-1.000 de euro, cit gasesc in Germania, in Spania sau in Italia", a afirmat ministrul Muncii.

El a adaugat ca, asa cum si in Germania, Belgia sau Olanda exista lucratori din toate tarile si din toate categoriile, Romania va avea probabil un regim similar.