B365.realitatea.net in formeaza : Piata de 9,2 milioane de euro in Capitala VEZI PROIECTUL

Primarul Sectorului 3, Liviu Negoita (PDL), intentioneaza sa investeasca peste 37 milioane de lei in Piata Republica, ce va fi construita la intersectia dintre Şos. Dudesti Pantelimon cu Bdul. Basarabia. Piata va fi prevazuta cu parcare de 261 de locuri, majoritatea construite in subteran.
Potrivit Planului Urbanistic de Detaliu (PUD), aprobat de consilierii locali din Sectorul 3 la ultima sedinta, noua piata Republica va fi amplasata pe un teren in suprafata totala de aproximativ 12.000 mp. In prezent, terenul este ocupat de o piata si o hala dezafectata, o parcare auto si un parc de masini uzate.
Conform avizului de urbanism elaborat de autoritatile locale, Piata Republica va fi dotata cu un supermarket inchis cu sticla in suprafata de 1.040 mp, la care se adauga 4 magazine de comercializare carne, peste, lactate si legume. In incinta aceleiasi unitati va functiona si o piata agroalimentara deschisa de 1.218 mp.
In plus, bucurestenii care vor merge la cumparaturi cu masina personala vor avea la dispozitie o parcare cu 261 de locuri, din care 95 de locuri vor fi amenajate la suprafata, iar 166 de locuri in subteran, potrivit raportului de specialitate intocmit de Administratia Pietelor Sector 3.
Proiectul prevede si amenajarea unui spatiu verde in suprafata de 2.446 mp cu trotuare placate cu piatra, jardiniere, porticsi si unde ar urma sa fie montate banci din lemn nobil.
Investitia se ridica la 9.272.970 de euro cu TVA, conform hotararii de Consiliu Local Sector 3 privind aprobarea documentatiei tehnico-economice aferenta proiectului de amenajare a Pietei Republica. Banii vor fi alocati din bugetul local. Proiectul a fost aprobat de consilierii locali cu 16 voturi "pentru", 7 "impotriva" si 1 "abtinere".