Piata închirierilor în domeniul hotelier din Craiova este înca slab dezvoltata, desi asigura o rentabilitate mult mai mare decât cele standard. Proprietarii de locuinte sunt mult mai deschisi la închirierea în sistem hotelier, comparativ cu anul trecut. Chiar si asa, piata din Craiova nu este dezvoltata. "Deocamdata, piata închirierilor în regim hotelier este în dezvoltare. Nu avem legi care sa ne sustina în acest domeniu", a declarat Nicu Radut, directorul agentiei Unic Imobiliare. Afirmatia este sustinuta si de alti specialisti din domeniul imobiliar. "Piata pe acest segment nu este bine dezvoltata", a explicat Teodor Popescu, managerul agentiei Dorcas Imobiliare.  
"Daca se cer 20 de euro pe noapte e foarte bine" Potrivit specialistilor, câstigul dintr-un astfel de tip de închiriere este considerabil. "Câstigul ajunge sa fie si de trei-patru ori mai mare decât în sistem normal", a spus Nicu Radut. Acesta a explicat însa ca si asa proprietarii trebuie sa fie foarte atenti la preturile practicate. "Daca se cer 20 de euro pe noapte e foarte bine. Daca preturile depasesc 25 euro/noapte, nu se închiriaza asa usor", a precizat Radut.Potrivit specialistilor, proprietarii trebuie sa nu se apropie prea mult de preturile practicate de hoteluri deoarece risca sa-si piarda clientii. "Unii proprietari cer si 50-60 de euro. Pentru a avea clienti, trebuie însa sa vii cu costuri sub cele ale hotelurilor", a explicat Teodor Popescu. În plus, respectivele locuinte trebuie sa fie mobilate si utilate. Sfatul specialistilor ar fi ca, pentru a avea cât mai multi clienti, locuintele sa ofere conditii mai bune decât la hotel.  
"Nu exista o constanta a clientilor" Clientii acestui tip de închiriere sunt, în general, firmele atât din Craiova, cât si din restul tarii, care primesc sau, dupa caz, trimit delegatii în zona. "Sunt persoane care închiriaza o luna si altele care închiriaza trei-patru zile. În general, nu au o durata fixa", a spus Nicu Radut. Nu se poate vorbi de o constanta a clientilor si nici de o constanta a banilor primiti. "Per total, poti ajunge la acelasi venit ca si în cazul închirierilor standard", a afirmat Teodor Popescu.
Cum sa aveti succes cu închirierea în sistem hotelier Pentru a avea succes într-o astfel de afacere, craiovenii trebuie în primul rând sa fie foarte seriosi în ceea ce priveste serviciile oferite, mai ales ca un client multumit aduce multi altii. De asemenea, de mare ajutor sunt contractele semnate cu diverse firme, potentiali clienti, dar si cu agentii din Craiova si din afara ei.Oamenii trebuie sa-si faca publicitate atât în mass-media locale, cât si pe internet (daca vor delega o agentie sa se ocupe de închiriere, publicitatea va fi facuta de aceasta).
De asemenea, ar trebui sa ofere si servicii de curatenie. "Închirierea în regim hotelier este o afacere de viitor. În timp, în regiune se vor dezvolta firme care vor trimite specialisti ce vor lucra anumite perioade si care vor dori sa stea undeva", a declarat Nicolae Patrascu, directorul Uniunii Patronale a Agentiilor Imobiliare Oltenia.