260 de localitati defavorizate, comune si orase mici, vor fi conectate la Internet pana la sfarsitul lui 2007, potrivit secretarului de stat in Ministerul Comunica-tiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI), Balint Porcsalmi, citat de NewsIn.
Conectarea se va face prin proiectul "Economia bazata pe cunoastere" derulat de MCTI cu fonduri de la Banca Mondiala. Astfel, scolile gimnaziale, bibliotecile, sediile primariilor si alte institutii importante din comunele si orasele mici, defavorizate vor fi dotate cu calculatoare, conectate la Internet si servicii de asistenta permanenta pentru repectivele localitati, a mai spus secretarul de stat. Oficialul MCTI a precizat ca proiectul are un buget de 70 de milioane de dolari, din care 60 de milioane de dolari reprezinta fonduri de la Banca Mondiala, in timp ce 10 milioane de dolari sunt asigurate de la bugetul de stat.
In 2006, s-a derulat proiectul- pilot pentru noua localitati, iar in ianuarie 2007 s-a facut selectia pentru celelalte 251 de comunitati. Potrivit secretarului de stat din MCTI, foarte multe din aceste localitati sunt concentrate in zona Moldovei. Porcsalmi a mai spus ca acele comunitati care nu au intrat in acest program pot obtine finantare din fondurile structurale, in valoare de 380 de milioane de euro, pe care MCTI le va primi pe o perioada de sapte ani. (M.H.)