Peste 200 de locuinte si-au gasit proprietari la targul imobiliar din Capitala dedicat programului Prima Casa. Oferta totala a fost insa mult mai bogata, de aproape 9.000 de locuinte.
"A mers foarte bine, superb as spune. S-au semnat contracte, am primit avansuri, avem sute de intalniri stabilite pentru saptamana viitoare", a declarat unul dintre investitori.
In ciuda optimismului dezvoltatorilor imobiliari prezenti la targ, multi dintre potentialii clienti au plecat acasa nemultumiti. Asa se face ca din 9.000 de locuinte scoase la vanzare, s-au rezervat putin peste 200.
Unii bucuresteni au ajuns la o concluzie surprinzatoare dupa ce au vizitat targul imobiliar: "Vom cauta in blocurile vechi. E singura varianta care ramane deocamdata in picioare".
Preturile cerute de dezvoltatori la targ pentru locuintele noi au pornit de la aproape 40.000 de euro pentru o garsoniera, suma la care se vand si garsonierele din blocurile vechi. Apartamentele cu trei camere au fost la targ cu cel putin 10.000 de euro mai scumpe decat cele din imobilele vechi care costa in jur de 70.000 de euro.