Acest lucru se poate spune in cazul gropii de gunoi de la Tirighina, care a stirnit nemultumirea galatenilor ce locuiesc in apropierea ei sau a agentilor economici care isi desfasoara activitatea in zona respectiva. "Am primit numeroase reclamatii de la cei care locuiesc in vecinatatea gropii si care s-au plins de faptul ca aerul devine irespirabil din cauza noxelor rezultate din autoaprinderea gunoiului care este adus si depozitat in groapa. Miine (n.r. - azi) dimineata ne vom intilni cu reprezentantii Primariei la sediul institutiei pentru a discuta pe aceasta tema si pentru a gasi solutii de rezolvare a acestei probleme", a declarat comisarul sef al Garzii Judetene de Mediu Galati, Gabriel Panaitescu.

Cei care s-au aratat nemultumiti de fumul si noxele produse de groapa de gunoi au reclamat acest lucru atit comisarilor Garzii de Mediu Galati, cit si inspectorilor Agentiei Judetene de Protectie a Mediului. Nu mai este pentru nimeni o noutate faptul ca principalii poluatori ai aerului din Galati sint colosul siderurgic, traficul rutier si groapa de gunoi de la Tirighina. Ramine de vazut care va fi rezultatul discutiilor purtate azi pe tema poluarii produse de groapa de gunoi, respectiv masurile care vor fi luate tinind cont de faptul ca normele Uniunii Europene sint severe la acest capitol.

Noxele si fumul produse de groapa de gunoi au fost remarcate si de comisarul general al Garzii Centrale de Mediu, Silvian Ionescu, care a fost prezent la Galati. “Vom transmite un avertisment serios primarului Dumitru Nicolae pentru ca asa nu se mai poate continua in privinta gropii de gunoi. Daca Primaria Galati nu va lua masuri, pentru ca acolo este foc continuu si ies multe noxe si fum, iar aurul nu este respirabil, vom intocmi documentatia pentru a-i face dosar penal primarului Dumitru Nicolae. Toata lumea trebuie sa respecte legile si sa protejeze mediul“, a conchis comisarul general al Garzii Centrale de Mediu, Silvian Ionescu.

Faptul ca groapa de gunoi de la Tirighina reprezinta un pericol pentru mediu si pentru sanatatea galatenilor nu este o noutate. Noutatea va fi cind se vor lua efectiv masuri pentru ca groapa de gunoi sa nu mai fie o problema si care vor fi acestea.