Asociatia Pensionarilor din Romania se declara impotriva intentiei Executivului de a obliga pensionarii sa cotizeze la sistemul asigurarilor de sanatate. Potrivit unui comunicat emis de Asociatie, „Consiliul Director al Asociatiei Nationale a Pensionarilor din Romania, constatand situatia dramatica prin care trec pensionarii din Romania, nu impartaseste ideea domnului Calin Popescu-Tariceanu ca cei 6,2 milioane de pensionari sa plateasca o noua contributie de asigurari de sanatate“. Reprezentantii organizatiei pensionarilor au mai spus ca nu vor sa cotizeze deoarece toata perioada activa au platit asigurari de sanatate.
Mai mult decat atat, reprezentantii pensionarilor sustin ca bugetul Ministerului Sanatatii se poate constitui si din alte fonduri, si nu prin instituirea unei colecte din pensii.
In comunicatul trimis de Asociatia Pensionarilor din Romania se mai arata ca a obliga pensionarii sa plateasca asigurari obligatorii de sanatate „e o aberatie“ in contextul in care cuantumul unei pensii medii din Romania nu acopera nici macar cheltuielile de intretinere a unui apartament.