Dacia lanseaza, pe 1 iulie, varianta restilizata a Loganului, pentru a creste vanzarile modelului si pentru a-l aduce la noua linie de design a producatorului, prezenta la Sandero. Potrivit declaratiilor anterioare ale oficialilor Dacia - Renault, varianta facelift va viza modelul Logan Sedan, in vreme ce Logan MCV restilizat va fi lansat in 2009. "Logan a dovedit ca este o masina fiabila, insa, ca pentru oricare alt model care nu sufera nicio modificare substantiala timp de mai multi ani, o varianta restilizata este necesara. In cazul Logan Sedan, facelift-ul va fi lansat pe piata in a doua parte a anului", declara, la sfarsitul lunii aprilie, directorul comercial al Dacia, Renault si Nissan in Romania, Jacques Daniel. El nu a precizat daca Logan facelift va fi mai scump sau mai ieftin decat actualul model.
De asemenea, Dacia va lansa, anul viitor, un Logan Sedan cu motor de 1,6 litri, care dezvolta 133 de cai putere, aceeasi motorizare de pe Renault Twingo Sport, potrivit directorului de produs Sandero la nivel mondial, Sophie Albertus.
Renault a vandut in cei patru ani de la lansarea modelului Logan (2004-2008 - n.r.) peste un milion de unitati la nivel mondial, sub marca Dacia si Renault. Anul trecut, Romania a fost cea mai mare piata pentru Logan, cu peste 100.000 de unitati livrate, urmata de Rusia (circa 68.000 masini) si Franta (peste 32.000 automobile).
Grupul francez Renault, proprietarul Automobile Dacia, va investi 300 de milioane de euro, pana in anul 2009, la uzina de la Pitesti, pentru cresterea capacitatii de productie si pentru activitatile de cercetare si dezvoltare a modelului Logan. Capacitatea de productie a Dacia la Mioveni va fi in 2008 de 350.000 de unitati pe an, urmand ca in 2009 sa ajunga la 400.000 de unitati pe an.