Blogul Roxanei Iordache: DISPERAREA PUTERII DE A DEZBINA SI MEDIA PRO(STITUTIA)

E tot mai flagranta isteria regimului Basescu in fata neputintei de a opri protestul, desi detine toate parghiile teoretice ale puterii. Practic, ramane rand pe rand fara ele - ceea ce, evident, depinde si de inteligenta opozitiei (demonstrata - fara misto! - si de multumirile adresate de presedintele PNL, Jandarmeriei, pentru amenda, fapt de natura sa canalizeze responsabilitatea spre factorul politic, respectiv, audierea lui Igas la Camera Deputatilor).
Liderii panicati ai stabilimentului PD-L fac o ultima si disperata incercare de a pacali oamenii, metoda fiind sa insulte inteligenta. N-au alta treaba decat sa cloceasca planuri nascute moarte cu specialisti in comunicare, in mod evident ramasi fara resurse, intrucat cinismul PR si-a epuizat resursele si li s-a intors in fata clientilor: de unde si saltul comic de 180 de grade. E de tot hazul gudurarea guvernantilor pe langa cetateni si pe la soldul opozitiei, ca s-o atraga in pseudodialoguri, in tentativa penibila de a consolida mesajul lipsei de alternativa, ca sa dezbine.
Ziua de ieri a fost o reusita majora. Valul de la mitingul USL a consolidat mitingul din Piata Universitatii, cu mii de participanti. Jonctiunea a fost frumoasa, asa cum era de asteptat. Dar tot cum era de asteptat, propaganda mincinoasa a lansat mizerii mediatizate degradant pentru pretentia de jurnalistica.

1. Marius Militaru, purtator de cuvant al M.A.I. - pe care-l credeam un profesionist care se respecta - a lansat mizeria ca jandarmeria a incercat sa opreasca jonctiunea, fiindca manifestantii veniti de la mitingul USL "au fost primiti cu ostilitate" de cei din Piata Universitatii, declaratie data agentiei Mediafax si difuzata chiar inainte ca jonctiunea sa fi avut loc.

2. Pro(stitutia)TV a preluat stirea de la agentia trustului si a repetat-o obsesiv, inclusiv azi, ilustrand-o cu crampeie de imagini scoase din contextul (crono)logic, in asa fel incat sa ilustreze minciuna privind "ostilitatea", anume, cu cinci-sase tineri entuziasti si fara experienta, care au crezut ca tineretea si inocenta lor sunt suficiente ca sa fie primiti cu bratele deschise in Piata Universitatii fluturand steaguri PSD, si respectiv, imaginea cu Ludovic Orban in dialog contondent cu niste persoane evident manipulabile, care au pus botul la propaganda provocatorilor de dezbinare (si Ludovic a gresit, facand involuntar jocul propagandistilor puterii, care nici ca ar fi putut primi un cadou mai potrivit cu intentiile lor manipulatoare).

3. Pe langa formatiunile lui Becali, C.V.Tudor, Dan Diaconescu, pateticii de la putere urmaresc sa-si asocieze alt grupuscul extremist, anume, "Noua Dreapta", formatiune care compromite ideea de dreapta si intentioneaza sa confiste tribal Piata Universitatii, scotand si pe goarna, nu doar pe afise, sloganul emanat de regimul Basescu privind PD-L si USL "aceeasi mizerie" sau "fac parte din mafie". Tribalii sunt instrumentele dezbinarii sociale pe care o urmareste puterea, disperata ca mitingurile de protest iau tot mai mare amploare, pentru ca oamenii nu mai pot fi opriti, deci prostiti. De toata jena e si faptul ca aseara tarziu, cand jandarmii "se bateau" cu colegii lor in civil si ii bateau pe cei nevinovati, baietii de la "Noua Dreapta" stateau neatinsi in peisaj si afisau mizeria cu USL si PD-L, sa se vada in prim-plan la televiziuni - de altfel, ProTV a difuzat-o de vreo 5x intr-un microreportaj.
In curand, opozitia va fi primita cu flori in Piata Universitatii. Dupa ce va sterge pe jos cu puterea la sesiunea extraordinara, cand le va cere guvernantilor sa demisioneze cu totii din Parlament, ca sa putem avea alegeri anticipate in timp record, cum a anuntat ieri la mitingul de la Arcul de Triumf. Si asa va face Crin Antonescu pe mana voastra, nemernicilor: voi ati zis ca strada pune semnul egalitatii intre putere si opozitie, atunci sa demisioneze impreuna din Parlament puterea si opozitia, dupa ce demisioneaza guvernul - si Basescu de la Cotroceni, daca pleaca "cel la fel cu el" de la Senat
Manifestantii cer alegeri anticipate si ei vor alege pe cine vor si ce vor, iar cei care nu le dau sansa asta ii dispretuiesc asa cum au facut mereu. Cine cred ei ca e asa de prost incat sa nu-si dea seama ca sunt disperati? Atat de disperati!

P.S. Sever Voinescu e o ofensa la adresa numelui de Cotoi. Iar pe Udrea o framanta grija ca n-am sa accept inlocuirea lui Boc cu Ponta, ceea ce m-a facut sa rad. Carnata furajata de o isterica PR, aflata, ca toti de la putere, intr-o lume paralela, isi inchipuie ca oamenii uita ce cer si ca opozitia ii reprezinta politic in revendicarile lor: interimat tehnocrat pentru administrarea treburilor tarii in scurta perioada in care guvernul de tranzitie pregateste alegerile. Deci, sugus! Cu spume.