Desi sapte intreprinzatori din Galati s-au inscris pe lista pentru a primi bani de la bugetul statului, doar patru dintre dosare au avut punctajul care le-a permis sa se numere printre cei aproximativ 300 de beneficiari ai programului de dezvoltare si modernizare a activitatilor de comercializare a produselor si serviciilor de piata.

164.000 de lei. Aceasta este suma pe care au reusit cele patru societati galatene sa o obtinuta dupa ce au fost declarate castigatoare de Ministerul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale. Este vorba despre societatile care au solicitat bani de la bugetul de stat pentru achizitionarea de tehnica de calcul, realizarea unui site, achizitionarea de cititoare pentru cod de bare, cantare electronice, aparate de marcat electronice fiscale, masini, instalatii tehnologice si utilaje care sunt mijloace fixe.

Potrivit listei beneficiarilor publicate pe site-ul MIMMC, cele patru firme sunt SC Mandicor Intercom SRL si Etiquette SRL care au solicitat, fiecare, fonduri nationale in valoare de 50.000 de lei (n.r. - suma maxima pe o care o puteau obtine prin acest program), precum si societatile SC Contadina SRL, suma solicitata fiind de 28.000 de lei, si SC TO Pietricica SRL, fondurile cerute fiind de 36.000 de lei.

Doua societati pe lista de asteptare

Desi la prima impartire nu au obtinut niciun leu, SC Intertop SRL (care initial s-a clasat pe pozitia 385, cu 19 puncte) si SC Self Company SRL (ocupanta pozitiei 434, cu 18 puncte) au fost trecute pe lista celor o suta de beneficiari aflati in asteptarea unei suplimentari a bugetului programului.

Practic, dintre cele sapte firme galatene care s-au inscris pentru fondurile nationale oferite prin programul de dezvoltare si modernizare a activitatilor de comercializare a produselor si serviciilor de piata, patru societati au luat deja banii ceruti, doua sunt pe "banca de rezerve", iar una este respinsa din cauza punctajului prea mic. Este vorba despre Eco Copy Print SRL, care initial a ocupat pozitia 538, cu 16 puncte, iar suma ceruta a fost de 30.000 de lei.

Banii au fost acordati in limita bugetului programului, care in acest an a fost de 14.700.000 lei.