Patru din zece adulti americani se joaca pe calculator sau pe console, potrivit unui nou studiu realizat la cererea agentiei Associated Press si serviciului AOL.
Dupa cum informeaza site-ul Yahoo!News, cei mai impatimiti jucatori s-au dovedit a fi tinerii. De asemenea, 45 la suta dintre amatorii de jocuri video prefera versiunile pentru internet, in timp ce numai un sfert dintre americani nu vor sa joace on line. In plus, peste o treime dintre jucatorii on line cheltuiesc cel putin 200 de dolari pe an pentru a-si satisface aceasta pasiune, ei dedicand mai mult timp acestei pasiuni decat cei care prefera sa joace singuri. Astfel, noul studiu a indicat ca unul din sase jucatori on line petrece mai mult de zece ore pe saptamana in fata calculatorului.
Rezultatele sondajului au fost publicate la scurt timp dupa ce companiile Sony, Nintendo si Microsoft si-au anuntat intentia de a prezenta noile lor console la Expozitia "Electronic Entertainment", deschisa in Los Angeles. Toti cei trei giganti spera sa transforme optiunea multiplayer si conferinta video in elemente de baza ale viitoarelor jocuri video.
Jucatorii americani au facut investitii minime in 2005
Peste un sfert dintre respondenti au precizat ca nu au cheltuit nimic pentru jocurile video in 2005, in timp ce 31 la suta dintre ei sustin ca au cheltuit mai putin de 100 de dolari. Doar 11 la suta dintre respondenti au investit peste 500 de dolari anul trecut in acest hobby. Studiul mentionat a mai demonstrat ca jucatorii on line sunt mai predispusi sa faca investitii in acest domeniu decat cei care nu se joaca pe internet.
Potrivit sursei citate, in urma sondajului s-a constatat ca jocurile de carti sunt cele mai populare in randul americanilor, fiind urmate de cele de strategie, jocurile sportive, de aventura, FPS-urile si simulatoarele.
Sondajul a fost realizat de compania Ipsos cu ajutorul a 3.024 de adulti din Statele Unite, in perioada 18-20 si 24-27 aprilie, avand o marja de eroare de plus/minus trei la suta.