Angajatorii care organizeaza cursuri de formare profesionala pentru angajati pot primi jumatate din aceste cheltuieli. Ei pot depune dosarele pentru obtinerea acestor subventii pana la 7 decembrie, informeaza Agentia Municipala pentru Ocuparea Fortei de Munca (AMOFM), potrivit NewsIn. Potrivit prevederilor legii privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, angajatorii primesc jumatate din sumele alocate cursurilor de formare profesionala. Angajatorii pot depune dosarele pana la 7 decembrie, selectia avand loc la 8 decembrie.
Pentru a preveni somajul, angajatorii pot organiza, in baza planului anual de formare profesionala, cursuri de calificare si specializare pentru angajatii proprii. Pentru fiecare somer incadrat in munca in ultimul an, acestia beneficiaza de subventii si obtin puncte. Agentii comerciali selectati vor beneficia de aceasta suma pentru derularea unui singur program de pregatire profesionala in cursul unui an.
AMOFM a stabilit un set de criterii, pe baza varstei si a sexului somerilor incadrati in munca. Potrivit acestei scheme, angajatorii vor primi 0,3 puncte pentru somerii cu varste de pana la 30 de ani, 0,2 puncte pentru persoanele cu varste de peste 45 de ani si 0,1 puncte pentru femei.
In functie de punctajul primit, angajatorii vor beneficia sau nu de subventie pentru cursurile profesionale. (S.N.)