Alianta Confederatiilor Patronale din România (ACPR) împreuna cu Uniunea Generala a Industriasilor din România (UGIR-1903) si Consiliul National al Întreprinderilor Private Mici si Mijlocii din România (CNIPMMR) au semnat ieri acordul privind înfiintarea organismului patronal "Business Romania".  "Alianta patronatelor cu reprezentativitate europeana din România - Business Romania" are ca scop reprezentarea unitara la nivel national si international a industriasilor, prestatorilor de servicii si întreprinzatorilor din România, în raport cu ceilalti actori participanti la dialogul economic si social pe plan national si european, au anuntat ieri reprezentantii celor trei confederatii patronale. "De 11-12 ani încercam sa coagulam organizatiile patronale din România. 'Business Romania' trebuie sa devina purtatorul de cuvânt cu punct de vedere unic al organizatiilor întreprinzatorilor si industriasilor din România. Îsi propune sa asigure o prezenta corespunzatoare a organizatiilor din România în Uniunea Europeana, dar si în dialogul tripartit patronate - sindicat - guvern. Primul obiectiv al noului organism este coagularea fizica a tuturor organizatiilor întreprinzatorilor si industriasilor", a declarat presedintele ACPR, George Constantin Paunescu.De asemenea, presedintele ACPR a subliniat faptul ca "nu este important cum sunt organizate patronatele din România, ci sa vrem acelasi lucru toti, si anume o mai buna desfasurare a activitatii întreprinzatorilor si industriasilor, a celor care creeaza cele mai multe locuri de munca". 
"Business Romania" - vocea unitara a angajatorilor din tara noastra Totodata, cei prezenti la acest eveniment si-au aratat satisfactia ca în sfârsit organizatiile patronale din România s-au unit pentru o reprezentare unitara a industriasilor si întreprinzatorilor din tara noastra. "Ma bucur ca miscarea patronala a reusit sa se coaguleze pentru a forma o voce unitara. Acum nu mai este nevoie sa vorbesc cu fiecare patronat despre problemele întreprinzatorilor, iar prin aceasta Alianta, interesele tuturor organizatiilor patronale s-au unit pentru o mai buna activitate a acestora", a declarat Virgil Daniel Popescu, secretar de stat la Departamentul pentru Dialog Social din cadrul guvernului. "Consideram ca, în prezent, sunt întrunite toate conditiile pentru crearea unui puternic organism patronal, o voce unitara a angajatorilor din România, cumulând atât conditia de reprezentativitate nationala, cât si conditia recunoasterii de catre institutiile Uniunii Europene", a declarat Mihai Manoliu, secretar general al ACPR.Presedintele CNIPMMR a adaugat ca prin semnarea acestui acord s-a facut un pas important pentru întreprinzatorii din România. "'Business Romania' constituie raspunsul asteptat de toti angajatorii din România, indiferent de marimea lor, un organism patronal unic, cu reprezentativitate legala, care sa sustina în mod calificat interesele lor de dezvoltare a afacerilor. Totodata, 'Business Romania' va constitui un partener credibil în relatiile cu institutiile europene în avantajul întregii comunitati de afaceri din România", a declarat Ovidiu Nicolescu, presedintele CNIPMMR. 
ACPR, UGIR-1903 si CNIPMMR, singurele patronate recunoscute pe plan european "Înfiintarea 'Business Romania' aduce forta si coerenta necesara în reprezentarea unitara a industriasilor, prestatorilor de servicii si întreprinzatorilor din România în raport cu ceilalti actori participanti la dialogul economic si social la nivel national - guvern, sindicate, societate civila organizata", a subliniat presedintele UGIR-1903, Ioan Cezar Coraci.În ceea ce priveste obligatiile si drepturile semnatarilor acordului, "partile semnatare îsi mentin deplina independenta juridica, manageriala si financiara, în conformitate cu propriile lor statute si programe de actiune, având însa obligatia de a colabora în vederea realizarii scopurilor comune convenite. La nivelul noului organism constituit - 'Business Romania' - toate deciziile vor fi adoptate prin consens, astfel încât hotarârile luate sa beneficieze de aprobarea si sustinerea tuturor partilor", potrivit Acordului privind înfiintarea "Business Romania".Organismul patronal va avea sediul în Palatul UGIR-1903, iar administrarea si evidenta financiar-contabila vor fi asigurate de ACPR. Acordul de înfiintare a Aliantei Confederatiilor Industriasilor, Întreprinzatorilor si Angajatorilor din Servicii de Interes Public - "Business Romania" a fost semnat ieri, în cadrul unei conferinte de presa, de reprezentantii singurelor patronate care sunt reprezentate în organismele patronale recunoscute pe plan european: ACPR, UGIR-1903 si CNIPMMR.
Componenta 
ACPR este condusa de omul de afaceri George Constantin Paunescu si cuprinde 11 organizatii patronale, printre care Asociatia Româna a Antreprenorilor în Constructii (ARACO), Confederatia Nationala a Patronatului si Asociatia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR).
CNIPMMR are ca membri firme cu capital majoritar privat, împartite în 104 structuri teritoriale, grupate în federatii din toate cele opt regiuni de dezvoltare.
UGIR-1903 cuprinde peste 60 de federatii si organizatii patronale de ramura si are filiale în fiecare judet si organizatii la nivelul celor opt regiuni de dezvoltare.Cristina CHICOS