Hotelierii din statiunea Mamaia, dar si din sudul litoralului, vor ca plajele sa treaca in administrarea autoritatilor locale constantene, care sa infiinteze o societate pentru intretinerea acestora, urmand ca portiuni de plaja sa fie inchiriate spre folosinta hotelierilor. In cadrul unei conferinte de presa sustinute luni, 9 iunie a.c., reprezentantii Asociatiei Patronale din Mamaia si ai Asociatiei Litoral au declarat ca, in urma discutiilor avute in ultima Adunare Generala, au ajuns la concluzia ca cel mai indicat ar fi ca plajele sa treaca in administrarea consiliilor locale.

Cu privire la acest aspect, presedintele Asociatiei Patronale Mamaia, Nicolae Bucovala a declarat: "Nu ne intereseaza titlul de proprietate, administrarea plajelor trebuie sa treaca la Consiliul Local, care intentioneaza, impreuna cu Primaria, sa isi creeze o societate pentru intretinerea acestor plaje, urmand ca portiuni sa fie inchiriate spre folosinta hotelierilor". In prezent, toate plajele de pe litoral sunt inchiriate de catre Directia Apelor Dobrogea Litoral Constanta, prin licitatie publica, mai multor operatori, cu care a incheiat contracte pe o perioada de zece ani si care pot fi reziliate in cazul nerespectarii clauzelor.

Asociatia Litoral se impotriveste construirii unui combinat siderurgic la Agigea

Presedintele Asociatiei Patronale Mamaia a mai afirmat ca DADL Constanta nu poate administra corespunzator plajele si, desi a fost aprobat in Consiliul Local Constanta un plan urbanistic zonal pentru statiunea Mamaia, care prevede reducerea numarului de beach-baruri de pe plaje la 26, pe plaja apar tot felul de constructii. La randul sau, presedintele Asociatiei Litoral, Corina Martin a declarat ca desi sezonul estival a inceput de la 1 Mai si chiar din aprilie, plajele nu sunt amenajate si ca DADL nu se implica, eventual prin rezilierea contractelor cu operatorii care nu-si respecta angajamentele. Reprezentantii Asociatiei Litoral au mai declarat, luni, ca se opun cu vehementa construirii unui combinat siderurgic in zona Agigea, locatie care ar putea fi aleasa de Voestalpine pentru o investitie de 5 miliarde de euro.