O bunica de 70 de ani, din Statele Unite, este noua senzatie in cercurile pasionatilor de jocuri video.
Potrivit site-ului Reuters.com, batrana, pe nume Barbara Sainte-Hilaire, detine deja titlul de corespondent "senior" al MTV, pentru jocuri video, si este starul blog-ului "Old Grandma Hardcore".
Admiratoare a jocurilor video de mai bine de 30 de ani, bunicuta a marturisit ca prefera RPG-urile (role-playing game), petrecand in medie zece ore pe zi in fata ecranului - mult mai mult decat nepotul sau, Timothy, de 23 de ani.
Potrivit sursei citate, Sainte-Hilaire detine o colectie impresionanta de jocuri pentru console, care ar trezi invidia in sufletele multor adolescenti. Cele mai recente titluri din aceasta colectie sunt "Dead Rising", pentru Xbox 360, consola produsa de Microsoft, si "Resident Evil", pentru consola GameCube, de la Nintendo.
"Aceasta este metoda mea de relaxare... Nu cred ca fac rau nimanui daca imi vars furia verbala pe televizorul meu", a declarat batrana.
Desi nu toti pensionarii americani se pot lauda cu talentul lui Sainte-Hilaire, un sondaj recent a demonstrat ca mai mult de 25 la suta dintre impatimitii jocurilor video din Statele Unite au peste 50 de ani. Cei mai multi dintre acestia sunt membri ai Asociatiei Americane a Pensionarilor, al carei site - www.aarp.org - le pune la dispozitie jocuri video si informatii despre beneficiile unei astfel de pasiuni.