B365.realitatea.net informeaza : Cum arata Pasajul Pipera, vazut de la inaltime
Lucrarile la Pasajul suprateran Pipera ar trebui finalizate in urmatoarele luni. La ultima vizita pe santier, in urma cu o o saptamana, primarul general, Sorin Oprescu, a spus ca pasajul va fi terminat pana la sfarsitul anului. Asta dupa ce in urma cu cateva luni dadea asigurari ca in octombrie soferii bucurestenii vor putea circula pe pasaj. Lucrarea costa municipalitatea 33,8 milioane euro.
Structura de rezistența a pasajului Pipera este finalizata in proportie de 100%, dar se mai lucreaza inca la reamenajarea la nivelul solului, a trotuarelor, bordurilor si retelei de iluminat, spun reprezentantii municipalitatii. "Mai ramane acum sa turnam covorul asfaltic, sa finalizam arterele locale la nivelul solului, sa refacem trotuarele si peroanele pentru mijloacele de transport in comun, dar si sa finalizam segmentul cuprins intre pasajul suprateran CF - Bucuresti-Constanta si pasajul Barbu Vacarescu -Calea Floreasca", declara Sorin Oprescu, saptamana trecuta, in timpul ultimei vizite pe santierul de la pasaj.
Proiectul vizeaza largirea la sase benzi a soselei Pipera (fata de doua cate sunt in prezent), intre Calea Floreasca si calea ferata Bucuresti - Constanta si constructia unui pasaj prin care sa se realizeze supratraversarea bulevardului Barbu Vacarescu si a Caii Floreasca.
Intreaga lucrare are o lungime de 1.520 metri, intre care o portiune de 470 de metri va fi ocupata de pasajul denivelat peste Barbu Vacarescu si Calea Floreasca.
Asocierea SC Pa & Co International SRL si F. Kirchhoff Strbenbau GmbH Co KG se ocupa de lucrarile de constructie