Parcul Industrial Bumbesti Jiu nu este, deocamdata, afectat de criza economica. In cadrul Parcului isi desfasoara activitatea zece agenti economici, la care se adauga fabrica Pirelli, care ocupa cea mai mare suprafata. Marius Vlaicu, directorul Parcului Industrial Bumbesti Jiu, care se afla in subordinea Consiliului Judetean Gorj, a precizat ca nici o societate nu si-a redus activitatea: "Nici un agent economic nu si-a incetat sau redus activitatea. Pana acum, nu s-au inregistrat probleme deosebite. Trei dintre societatile din cadrul parcului desfasoara activitati de prelucrare a lemnului, trei firme efectueaza prelucrari mecanice, iar alte doua presteaza lucrari de confectii metalice. De asemenea, in incinta Parcului Industrial mai functioneaza o firma de confectii imbracaminte si alta societate care realizeaza vopsitorie in camp electrostatic. Aceste societati au in jur de 200 de angajati". Cele zece societati din cadrul Parcului Industrial Bumbesti Jiu sunt din Bucuresti si Bumbesti Jiu.

Parcul Industrial, ocupat in proportie de 80%

In prezent, doar 80% din spatiile Parcului Industrial sunt inchiriate societatilor comerciale. "Am incercat, prin diverse stategii de marketing, sa aducem mai multe firme in cadrul Parcului, insa este o situatie dificila din punct de vedere economic la nivelul intregii tari", a spus Marius Vlaicu. Directorul Parcului Industrial spune ca nu exista probleme cu incasarea chiriei de la societatile care isi desfasoara activitatea in cadrul unitatii. Veniturile realizate lunar se ridica la 3.000 de euro, in afara insa de terenul si halele ocupate de fabrica Pirelli. "Percepem o chirie modica de 0,4 euro pe metru patrat. Menirea noastra este sa incurajam investitorii si sa cream locuri de munca pentru oameni. Contractul incheiat cu Pirelli este confidential si nu va pot da detalii", a spus Marius Vlaicu.
Sistemul de alimentare cu apa va fi reabilitat

Consiliul Judetean Gorj a intocmit un proiect de modernizare a infrastructurii Parcului Industrial Bumbesti Jiu, insa nu s-a reusit accesarea fondurilor structurale in vederea realizarii lucrarilor. Marius Vlaicu a declarat ca, pentru acest an, s-a alocat de CJ suma de 100.000 de lei pentru reabilitarea sistemului de alimentare cu apa: "Lucrarile se vor efectua in acest an si constau in dimensionarea retelelor in vederea asigurarii necesarului pentru agentii economici care isi desfasoara activitatea in cadrul Parcului Industrial".