B365.realitatea.net.ro informeaza : Parcarile subterane de la Cismigiu si Dorobanti au fost aprobate de CGMB.
Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat Planurile Urbanistice Zonale pentru parcarile subterane de la parcul Cismigiu si din Piata Dorobanti. Consilierii au respins insa proiectul parcarii supraetajate din centrul vechi si cel al Penetratiei Splai Independentei - Ciurel - A1.
Conform proiectului, parcarea subterana de la Piata Dorobanti ar avea o suprafata de aproximativ 5.058 de metri patrati si ar costa aproximativ 9 milioane de euro. Parcarea este prevazuta cu doua niveluri si o capacitate de 254 de locuri pentru autoturisme, dintre care 123 de locuri la primul nivel si 131 locuri la cel de-al doilea. Intrarea in parcare se va face de pe Calea Dorobantilor, din lateral, de pe ambele sensuri. Proiectul parcarii cuprinde si realizarea unui pasaj pietonal. Termenul de executie al lucrarii este de 12-18 luni.
Parcarea de la Walter Maracineanu ar urma sa rezolve problema parcarii in zona parcului Cismigiu. Lucrarea a fost proiectata tot cu doua nivele si o capacitate de 240 de locuri. Costul estimat al parcarii este de 8,46 de milioane de euro. Deasupra acesteia va fi amenajata o piateta de 4.000 de metri patrati, dupa modelul celei de la Universitate.
Primaria Capitalei intentioneaza sa construiasca parcarea de la Walter Maracineanu printr-un parteneriat public-privat. Termenul de executie al lucrarii este de 12-18 luni.