B365.realitatea.net informeaza : Oprescu amana cu doua luni termenul de finalizare a parcarii de la Universitate VEZI CUM ARATA ACUM

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat joi, cu prilejul vizieti pe santierul de la Universitate, ca lucrarile la parcarea subterana vor fi finalizate pana la sfarsitul lunii mai 2012. Termenul a fost prelungit insa cu doua luni de la data anuntata anterior.
Primarul general al Capitalei a declarat, cu ocazia vizitei pe santierul de la Universitate, ca lucrarile pentru parcare sunt in grafic. Daca in septembrie edilul-sef anunta ca parcarea de la Universitate va fi finalizata in martie 2012, asa cum B365.ro a anuntat anterior, joi, Oprescu a precizat ca la finele lunii mai a anului viitor parcarea va fi pregatita pentru exploatare. "Sper ca in luna mai a anului viitor parcarea sa fie functionala. Avem toate descarcarile, toate permisiunile corpului de control in constructii si uite ca se face si parcarea. Pana in luna mai va fi totul terminat, (n.red- parcarea si piateta), nu mai sunt aici, am plecat la alte lucrari", a declarat Sorin Oprescu.
Primarul general a mentionat ca, probabil, in martie - aprilie va fi terminata parcarea si spre luna mai vor fi terminate finisarile si vor putea fi stationate autovehiculele.
Parcarea subterana din centrul Bucurestiului, structurata pe trei niveluri, va avea 420 de locuri pentru autoturisme si 21 pentru motociclete. Pretul parcarii va fi de 0,36 euro pe ora, conform afirmatiilor primarului general.
In prezent, s-au realizat peretii exteriori si pilonii parcarii subterane, s-a turnat placa pentru nivelul subteran 1, iar pana la finele saptamanii viitoare va fi turnata si placa aferenta a nivelului 2.
Lucrarea pentru parcare este realizata in parteneriat public-privat. Perioada de concesiune este de 34 de ani, perioada in care Primaria va incasa o redeventa anuala intre 4% si 50% din venitul anual al firmei Interparking Spania, cea care finanteaza, proiecteaza, construieste si va opera parcarea pe perioada contractului. Municipalitatea va primi 4% pentru incasari anuale mai mici de 470.000 de euro si 50% pentru incasari mai mari sau egale cu 1.700.000 de euro.
Cu acelasi prilej, edilul-sef al Capitalei a mai anuntat ca lucrarile la strazile din Centrul Vechi vor fi finalizate pe 4 decembrie, atunci cand se vor aprinde luminitele care vor impodobi orasul de sarbatori.