Evenimentele meteorologice care au avut loc la inceputul lunii ianuarie care au lasat fara energie electrica 157 de localitati din judetul Galati au costat societatea locala de distributie a energiei electrice 14,7 milioane de lei, a declarat directorul general al Electrica Galati, inginer Iulian Arama. "Fondurile necesare reveninirii instalatiilor electrice la situatia premergatoare avariei se ridica la 14.712.000 de lei, iar energia electrica nelivrata pe perioada avariilor a fost de aproximativ 1.500 MWh. Daca pe data de 3 ianuarie erau 157 de localitati nealimentate cu energie electrica, in urma interventiilor echipelor Electrica Galati toate localitatile aveau energie electrica pe data de 12 ianuarie", a mai precizat Iulian Arama.

Potrivit aceleiasi surse, anumite investitii care au fost programate sa fie efectuate in cursul acestui an nu se vor mai realiza din cauza faptului ca societatea va trebui sa cheltuiasca o buna parte din suma planificata pentru remedierea pagubelor produse instalatiilor electrice si liniilor de tensiune la inceputul lunii ianuarie. Astfel, pentru acest an suma prevazuta in bugetul Electrica pentru investitii a fost de 20 de milioane de lei, din care 14,7 milioane de lei sint necesari pentru rezolvarea problemelor aparute la reteaua de alimentare cu energie electrica la inceputul lunii ianuarie.

"In acest moment problemele sint rezolvate in procent de 80% in cazul liniilor de medie tensiune, iar probleme mari mai avem in cazul retelelor de inalta tensiune. Astfel, la linia electrica Tudor Vladimirescu - Pechea mai sint inca noua stilpi afectati, care trebuie schimbati, iar la linia de inalta tensiune Foltesti - Tirgu-Bujor mai sint afectati doi stilpi, care trebuie inlocuiti. Speram ca in urmatoarele 30 de zile sa rezolvam toate problemele", a mai declarat directorul Electrica Galati.

Conditiile meteorologice nefavorabile de la inceputul lunii ianuarie, mai exact chiciura care s-a asezat pe liniile de tensiune determinind ruperea acestora, au dat peste cap investitiile planificate pentru acest an de catre Electrica Galati, pagubele produse fiind cele mai mari din istoria societatii locale de distributie a energiei electrice.