Agerpres informeaza: PC le propune tuturor partidelor crearea unui pact pentru energie.
Partidul Conservator le propune tuturor formatiunilor politice din Romania crearea unui pact pentru energie.
Presedintele PC, Daniel Constantin, a declarat, luni, ca aceasta propunere a departamentelor profesionale ale formatiunii a fost adoptata in sedinta Biroului Executiv Central al conservatorilor.
‘In conditiile in care Jeffrey Franks, reprezentantul Fondului Monetar International in Romania, vorbea saptamanile trecute de liberalizarea pretului la gaze, credem ca acest lucru va avea un impact negativ asupra consumatorilor casnici din Romania. Credem ca se impune si, mai ales din punctul de vedere al PC, protejarea cetatenilor care reprezinta forta de munca actuala si viitoare, pentru a incerca impreuna cu acestia sa miscam lucrurile in economia romaneasca si in Romania‘, a afirmat, intr-o conferinta de presa, Daniel Constantin.
Liderul PC a mentionat ca a informat conducerea Uniunii Social Liberale despre aceasta initiativa, iar in zilele viitoare propunerea va fi discutata in detaliu in cadrul USL.
‘Daca acest lucru va fi agreat, va deveni propunerea USL, care va fi transmisa mai departe catre partidele politice si, de ce nu, catre presedintele Traian Basescu‘, a precizat Daniel Constantin.
Potrivit acestuia, propunerea principala a pactului vizeaza resurse naturale de care dispune Romania in momentul de fata, adaugand ca in subsolul tarii se gasesc in momentul de fata peste 65 de miliarde de metri cubi de gaze, consumul casnic fiind in jur de 2,3 miliarde de metri cubi.
‘Exista resurse suficiente pentru ca aceste gaze sa nu intre in procesul de liberalizare‘, a mentionat Constantin.
El a adaugat ca, desi mai exista propuneri legislative pe aceasta tema, depuse la Parlament de deputatul PSD Iulian Iancu, dar si un pact propus in 2008, pana acum nu s-a ajuns la nicio concluzie.
‘Credem ca se impune in aceasta perioada in care puterea de cumparare este din ce in ce mai mica, in care cetatenii sunt din ce in ce mai loviti de masurile aberante propuse de actualul Guvern, sa incercam sa-i protejam, printr-o chestiune absolut normala, resursele naturale ale Romaniei sa mearga la preturi corecte catre consumatorii casnici si nu catre consumatorii industriali‘, a spus liderul conservator.