Patronatul din Romania are, incepand de saptamana aceasta, un organism de reglementare a pietei economice. Ordinul Industriasilor este creat pentru a proteja drepturile si interesele comunitatii de afaceri din Romania.
Ordinul numara 36 de membri dintre cei mai importanti angajatori de pe piata romaneasca. Potrivit statutului, activitatea acestui organism, creat astfel pentru prima data in Romania, se va concentra in primul rand asupra problemelor majore ale economiei si va trage semnale de alarma in dialogul dintre economia Romaniei si Uniunea Europeana.
„UGIR-1903 a avut aceasta initiativa de a crea Ordinul Industriasilor, in care intra un numar restrans de persoane“, a declarat Viorel Micula, presedintele Ordinului Industriasilor.
„Astazi (joi - n.red.), am avut aceasta onoare, si este un lucru important pentru ca nu este usor sa faci fata unui astfel de titlu ca acela de presedinte al Ordinului Industriasilor, pentru ca este un inceput si care, ca la orice inceput, trebuie luate foarte multe masuri organizatorice. Eu cred ca are o importanta foarte mare aceasta initiativa pentru industria romaneasca prin faptul ca vom incerca sa actionam in interesul cel mai mare al industriei romanesti. Cred ca este un inceput bun, si speram sa fim la inaltime in drumul care va urma. Speram ca UGIR-1903 sa fie mai puternic, pentru ca sunt mai multe patronate si asta nu este cel mai bun lucru, si ar trebui sa ne adunam, sa fim unite astfel ca vocea patronatelor sa fie auzita acolo unde trebuie“, a mai aratat presedintele Ordinului Industriasilor, Viorel Micula.
Potrivit initiatorilor sai, in cel mai scurt timp, Ordinul Industriasilor isi propune sa devina o forta si un punct de reper care va da directia viziunii patronale pe piata economica romaneasca.