Prim-vicepresedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, vineri, la Galati, ca pentru a inapoia imprumutul de 20 de miliarde de euro de la Fondul Monetar International (FMI) efectuat de Guvernul Boc, fiecare roman trebuie sa plateasca anual 520 de euro.
"Noi am facut un calcul simplu legat de acest imprumut si ar reiesi ca in urmatorii cinci ani, fiecare roman ar trebui sa plateasca 520 de euro pentru a putea restitui imprumutul de 20 de miliarde realizat de Guvernul Boc. Este o suma care ar trebui sa puna pe ganduri pe toata lumea, mai ales ca banii din imprumut nu au ajuns la cetateni", a spus Ludovic Orban.
Liderul PNL considera ca banii nu au ajuns sa fie folositi in interesul romanului simplu, ci au fost indreptati in alte directii obscure. "Nu vreau sa spun ca a fost gresita ideea de a se face acest imprumut ci vreau sa atentionez ca banii au fost indrumati gresit si nu au fost directionati spre interesul populatiei care va plati acest imprumut. De fapt nu cred ca romanii vor beneficia de vreun euro din aceasta suma".
Potrivit lui Orban, sumele din imprumutul de 20 de miliarde de euro au ajuns in conturile unor organisme financiare externe cu filiale in Romania.
"Guvernul Boc trebuia sa invete din ceea ce s-a intamplat in Ungaria si in Lituania, unde executivele de acolo au facut astfel de imprumuturi la presiunile organismelor financiare si la fel ca la noi banii au ajuns la aceste institutii financiare si nu la populatie", a spus prim-vicepresedintele PNL.
Ludovic Orban a fost prezent, vineri, la Galati, la lucrarile organizatiei Galati a Ligii Alesilor Locali PNL.