Prim-vicepresedintele PNL, Ludovic Orban, considera necesara intocmirea comisiei de ancheta pentru activitatea Elenei Udrea, intrucat ministrul PD-L a cheltuit suspect fondurile de la Turism.
Printre cunoscutele acuze furnizate de presa privind administrarea defectuoasa a contractelor de publicitate de la Ministerul Turismului, Orban a atras atentia asupra faptului ca Elena Udrea a directionat ilegal bani de la bugetul de stat catre primarii PD-L.
"Am sa mentionez numai cateva transferuri: 2,4 milioane de euro transferate catre renumitul Pinalti, primarul municipiului Piatra Neamt, justificarea publica folosita de doamna Udrea fiind programul Schiul la Munte. Pai, daca se poate face schi pe Pietricica, pe telegondola lui Pinalti, inseamna ca eu as putea sa ma duc sa fac aruncari cu parasuta in mare. Apoi, alocarea de aproape un milion de euro catre nici nu mai stiu ce relatie de rudenie are domnul Falca - finul nasului - primarul Aradului, primar PD, pentru o pasarela. Ce legatura are pasarela cu turismul? Am auzit ca este aproape de un strand si, prin realizarea acelei pasarele, creste numarul de clienti ai strandului respectiv. Acordarea catre primarul PD Hava, al municipiului Alba Iulia, a sumei de 1,6 milioane de euro care Dumnezeu stie unde se duc", a spus prim-vicepresedintele PNL.
Liderul liberal a declarat ca in cazul in care se va intocmi o comisie de ancheta a ministrului Turismului ar fi pregatit sa fie presedintele acestei structuri.
"Nu ma dati inca pe post de sef al comisiei Udrea. A fost intrebat domnul Antonescu, daca se va constitui comisia si daca PNL primeste presedintia, daca avem un om pregatit pentru a prelua sefia ei. Domnul Antonescu a raspuns afirmativ adaugand ca prim-vicepresedintele Orban este oricand pregatit sa conduca comisia. In mod evident sunt pregatit", a adaugat Orban.
Cu toate acestea, procedura de intocmire a unei comisiii de ancheta pentru ministrul Udrea este mai complicata. "Avem nevoie de adeziunea a inca unui grup parlamentar. Pentru intocmirea unei comisii e nevoie de semnaturi de la doua grupuri parlamentare. Vom vorbi cu grupul minoritatilor cu UDMR si cu PSD, pentru ca e clar ca PD-L nu va dori intocmirea comisiei. Apoi se va inainta propunerea catre Biroul de conducere a Camerei Deputatilor de unde se va merge cu propunerea de vot in plen", a explicat Orban.
Ludovic Orban a participat, vineri, la Galati, la lucrarile organizatiei Galati a Ligii Alesilor Locali PNL.