Decizia CET (Centrala Electro-Termica) Constanta de a opri programul de furnizare a apei calde ii va afecta pe turistii care aleg ca forma de cazare ofertele particularilor. ßi asta deoarece ei nu au posibilitatea sa vada camera inainte de a o inchiria, fiind acostati de catre localnici inca de cand intra in oras, ne-a declarat Corina Martin, presedintele ANAT (Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism) Sud-Est.
Apa calda va fi oprita pe rand la cele doua magistrale si va tine aproximativ doua saptamani, afectand cel mai mult cartierul Tomis Nord, aflat in vecinatatea statiunii Mamaia, potrivit NewsIn. Astfel, turismul practicat de sute de constanteni ce-si ofera pentru inchiriere in regim turistic apartamentele si garsonierele, unele cumparate tocmai pentru acest scop, va fi afectat de hotararea CET.
ßi asta deoarece turistii care obisnuiau sa inchirieze apartamente de acest gen vor evita sa mai faca acest lucru din cauza lipsei apei calde. Cu toate aceste, Corina Martin sustine ca turistii care mergeau la particulari vor face acest lucru in continuare, deoarece ei sunt interesati de pretul mic, si nu de conditiile oferite.
Un particular poate obtine pentru un apartament de doua camere, situat in zona Tomis Nord, 150 de lei pe noapte in plin sezon, insa, negociat, acest pret poate scadea.
Banii obtinuti din aceasta activitate nu sunt impozitati, iar inchirierea nu se face numai in apartamentele proprii, ci si in cele ale unor persoane care au facut achizitii imobiliare pentru a scoate bani din inchiriere.
Preturile cerute sunt destul de mari pentru confortul oferit, dar proprietarii profita si de faptul ca pot inchiria si iarna studentilor de la Universitatea Ovidiu, aflata la intrarea in Mamaia. (S.N.)