Opportunity Microcredit Romania si-a deschis, ieri, noul punct de lucru in Oradea, pe strada Dimitrie Cantemir, nr. 24, in incinta cladirii in care functioneaza Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Bihor. Societatea este una de microfinantare, membra a Opportunity International Network, coalitie mondiala de organizatii de microfinantare.
Abrudan Cosmina, directorul Agentiei din Oradea, a declarat cu ocazia deschiderii oficiale ca misiunea Opportunity Microcredit este sprijinirea infiintarii si dezvoltarii firmelor private mici si mijlocii, prin acordarea de microcredite. Institutia crediteaza proiecte din activitatea de productie, prestari de servicii, comert si agricultura. "Societatea noastra acorda microcredite micilor intreprinzatori, cu acces limitat la sistemul bancar, care le permit: sa-si dezvolte activitatile economice, sa dobandeasca active si bunuri, sa solutioneze probleme de natura imediata, sa se achite de obligatiile sociale. Acceptam cereri de creditare din partea persoanelor fizice autorizate, a asociatiilor familiale si a SRL-urilor", a precizat sefa agentiei.
"Mai mult decat un credit" reprezinta parteneriatul pe care il ofera clientilor, colaborare pe termen lung, credite diversificate, majorarea plafoanelor de credit concomitent cu diminuarea costurilor creditelor pentru clientii fideli. De asemenea, agentia doreste implementarea de programe de sustinere a proiectelor de aliniere a clientilor la standardele UE. Deviza unitatii este "rapid, simplu, flexibil".