PSD si PNL au anuntat ca nu vor vota Bugetul pe 2010. Astfel, liderul PSD Mircea Geoana a afirmat ca decizia BPN este ca parlamentarii social-democrati sa voteze impotriva bugetului de stat pe 2010. El a mentionat ca bugetul este construit pe "un model clientelar" si nu raspunde principalelor probleme legate de criza economica. Mircea Geoana a mai afirmat ca proiectul de buget nu da principalelor sectoare ale activitatii economice - agricultura, transporturile, investitiile, educatia si sanatatea - resursele minime pentru o buna functionare.
La randul sau liderul PNL Crin Antonescu a anuntat ca liberalii nu vor vota proiectul de buget pe anul 2010. Antonescu a calificat bugetul drept "o colectie de pusculite de partid".
"Va spun inca odata ca PNL va vota impotriva acestui buget, chiar daca s-a straduit zi si noapte, la propriu, prin reprezentantii sai sa depuna amendamente, sa le sustina, a venit cu solutii, nu a obstructionat cu nimic dorinta acestui Guvern de a da cat mai repede un buget, bun sau rau, dar de a-l avea si in sensul acesta pozitia partidului va fi clara", a afirmat Antonescu.
"E un proiect de buget care e departe, chiar la polul opus, de promisiunile desantate, nesimtite pe care, inca o data, in campania electorala Traian Basescu, PD-L, Emil Boc le-au facut", a apreciat liderul PNL.