Dezvoltatorii imobiliari au început sa construiasca mult în Banie. În ultimul an, mai multe firme si-au deschis santiere, oferind craiovenilor alternative la apartamentele vechi din blocurile ceausiste. Unul dintre proiectele aflate în derulare poarta titulatura „Mara Residence“, fiind dezvoltat de societatea Minteger Impex SRL, pe o suprafata de aproape zece hectare, situate la circa 1,5 kilometri de Metro Craiova, la soseaua ce merge spre comuna Cârcea. Beneficiarii au la dispozitie patru modele de casa, cea mai mare dintre ele având 200 de metri patrati, neincluzând terasele. Preturile imobilelor sunt cuprinse între 135.000 si 180.000 de euro. „Doritorii trebuie sa plateasca un acont de 20% din valoarea constructiei, apoi, la livrare, restul de bani. Proiectul nostru este demarat de anul trecut, deja o mare parte dintre cele 90 de case sunt acontate“, a precizat Marius Badea, managerul de proiect. Minteger Impex SRL, dezvoltatorul imobiliar, a raportat anul trecut o cifra de afaceri de 6,085 milioane de euro. Suma pe care firma o va investi în acest proiect de anvergura se ridica la aproximativ 7.000.000 de euro, potrivit managerului Marius Badea. 
Cartier în poarta Ford România Alta firma care construieste un minicartier rezidential la Craiova este Ferval Construct SRL. Societatea ridica doua blocuri de locuinte de trei etaje, plus mansarda, vizavi de fabrica Ford. Fiecare bloc va avea sapte scari a câte noua garsoniere si apartamente cu doua sau trei camere. Amplasamentul proiectului va fi împrejmuit, existând o singura cale de intrare/iesire, pe baza de cartela. De asemenea, complexul va beneficia de alei pietonale, parcari, spatii verzi si va avea paza permanenta. Pretul unei garsoniere de aproximativ 60 mp este de 58.000-60.000 de euro, al unui apartament cu doua camere (80 mp), de 75.000 de euro, în timp ce un apartament cu trei camere (160-190 mp) costa între 110.000 si 150.000 de euro. Dorian Tulitu, unul dintre asociatii de la Ferval Construct, spune ca termenul de finalizare a locuintelor este 1 martie 2009 si ca potentialii clienti îsi pot negocia contractele. „Complexul va avea toate utilitatile, se afla la doar 450 de metri de reteaua orasului. Pentru a face accesul mai usor, vom construi o subtraversare pe sub linia de tramvai. În ceea ce priveste contractele, am stabilit de principiu un avans de 20%, alti 30% urmând sa fie dati când blocurile vor fi ridicate la acoperis si ultimii 50%, la predarea apartamentului. Sistemul nu este însa batut în cuie, unii vor credite pentru restul de 80%. La aceasta ora, 10% dintre apartamente sunt deja arvunite“, a precizat Dorian Tulitu. Constructia blocurilor a ajuns deja la etajul al doilea, subtraversarea si reteaua de alimentare cu apa au fost realizate. În prezent, se lucreaza la montarea stâlpilor de electricitate si în curând se va trece la realizarea canalizarii.  
Metropolis - pe teava Unul dintre proiectele rezidentiale despre care am mai scris în GdS este minicartierul „Metropolis“, ridicat la intersectia strazii Tehnicii cu bulevardul Calea Bucuresti. În locatia mentionata, firma West-Park SRL Craiova s-a angajat fata de clienti ca va ridica patru blocuri-turn de câte 13 etaje - denumite „Barcelona“, „Madrid“, „Sevilla“ si „Valencia“. Un apartament în cartierul mentionat costa între 77.971 de euro si 129.310 euro, în functie de suprafata si de numarul de camere, ambele preturi fiind fara TVA. În total, este vorba de 300 de locuinte. Dezvoltatorul imobiliar este West-Park SRL Craiova, care are în actionariat trei societati: Cottage Park (Harghita) - 80% din capitalul social, Atlas SA - 12% si Orange SRL - 8%. Atlas SA a pus la dispozitie terenul, în timp ce Cottage Park vine cu patru investitori maghiari, care ar duce investitii de 25 de milioane de euro.