Situata foarte aproape de Neptun, Olimp este o statiune relativ noua (1972), cu un ansamblu arhitectural ultramodern. Este amplasata pe un dig natural, la 20-30 de metri deasupra marii si dispune de plaje inguste si intime, cu nisp fin, recuperate din mare prin crearea de golfuri artificiale. Aceasta este o scurta descriere a celei mai scumpe statiuni de pe litoralul romanesc, conform tarifelor practicate de agentiile de turism din Galati.

Intr-un top format din 9 statiuni de pe litoralul autohton (n.r. - in ordinea preturilor practicate pentru luna iulie: Olimp, Mamaia, Eforie Nord, Neptun, Saturn, Venus, Jupiter, Costinsti si Eforie Sud), Olimp reuseste sa scoata din bugetul unei familii circa 3.600 de lei pentru un sejur ce include 7 nopti de cazare la hotel de trei stele, all inclusiv. Asta daca familia formata din doi membri va pleca la mare in prima parte a acestei luni, pentru ca in a doua jumatate a lunii iulie tarifele vor creste, astfel incat pentru aceleasi conditii cei doi vor plati cu aproximativ 150 de lei mai mult.

In partea opusa a topului, adica cea mai ieftina statiune de pe litoralul romanesc, este Eforie Sud, unde o familie va putea petrece o saptamana, la un hotel de doua stele, cu doar 566 de lei. Si aici tarifele vor creste in varf de sezon, ajungand la 740 de lei in partea a doua a lunii iulie.

Mamaia, a doua statiune ca pret

Chiar daca modernizarile din ultima perioada si calitatea serviciilor au ridicat-o la rangul de statiune de lux, Mamaia are in acest an, potrivit agentiilor de turism din orasul nsotru, preturi mai mici ca Olimp. Astfel, pentru 7 zile o familie va plati 2.956 de lei in prima jumatate a acestei luni si 3.062 de lei incepand cu 13 iulie. In aceasta suma vor intra cazarea si masa in sistemul all inclusiv.

Statiunea tinerilor ofera preturi pe buzunarele lor

Costinesti, cunoscuta si ca statiunea tinerilor, se afla, dupa preturile pe care le ofera, in coada clasamentului, astfel ca doi tineri vor scoate din buzunare, in plin sezon, circa 1.200 de lei pentru un sejur de cinci nopti cu mic dejun inclus. Daca perioada in care vor alege sa plece este in prima jumatate a acestui luni, atunci tarifele vor fi mai mici cu cateva sute de lei, ajungand chiar la 862 de lei pentru doua persoane la un hotel de trei stele.

Una peste alta, pentru a pleca in luna iulie intr-o vacanta pe litoralul romanesc doritorii trebuie sa pregateasca cel putin 1.000 de lei/persoana doar pentru cazare si cel mult o masa oferita de un hotel de trei stele. De asemenea trebuie sa se tina cont ca tarifele sunt in continua crestere, mai ales ca luna august este considerata varf de sezon.