O parte dintre agentiile de turism mai au locuri pentru petrecerea Sarbatorilor de Paste. Pentru aceia care au decis sa petreaca Sarbatorile in tara, principalele destinatii sunt muntele si marea, statiunile balneare sau pensiunile agroturistice. Vom prezenta cateva oferte care mai sunt inca valabile si se adreseaza celor care-si aleg destinatiile pe ultima suta de metri.
Printre agentiile de turism care mai au locuri pentru petrecerea Sarbatorilor de Paste se afla si Turist Center. Agentia ofera la preturi destul de atractive pachete de trei-patru nopti pe Litoral, in zonele montane si in statiuni balneoclimaterice. Astfel, pentru aceia care s-au decis sa-si petreaca minivacanta la munte, vestea buna este ca mai pot fi facute rezervari si la: [email protected].
La aceasta adresa de mail puteti face rezervari pentru a va petrece Pastele la Vatra Dornei. Oferta cuprinde un pachet special pentru perioada 29 aprilie - 2 mai (trei nopti cazare plus o noapte gratuita, mic dejun, cina festiva cu bucate traditionale) la pretul de 3,2 milioane lei de persoana, in camera avand confort de trei stele. Tot prin Turist Center puteti petrece Sarbatorile Pascale la Praid, intr-o ambianta rustica, in Regiunea Sarii din Ardeal. Pentru 3.360.000 de lei aveti cazare patru nopti in pensiuni agroturistice, pensiune completa (fisa de cont plus meniuri festive). In plus, se acorda gratuitate pentru o persoana la 20 de persoane platitoare. Aceeasi agentie de turism are oferte atractive si la Stana de Vale, unde pentru trei nopti, cu doua mese pe zi si cina festiva, o persoana plateste in jur de 3 milioane de lei (confort de trei stele).

Si in Predeal mai sunt locuri

Sinaia, Busteni si Predeal se afla, de asemenea, printre preferintele romanilor, desi tarifele la cele mai multe hoteluri sunt exprimate in euro. In Sinaia, de exemplu, agentiile de turism vand locuri in hoteluri de patru stele pentru 187 de euro pentru o camera dubla sau 270 de euro pentru un apartament, in cadrul unei oferte pachet care include trei nopti, mic dejun, plus mic-dejunul din ziua de Paste. In Predeal se poate alege cazarea intr-o vila contra sumei de 1,6 milioane de lei pe camera dubla, in perioada 29 aprilie-2 mai sau in hotel de trei stele, caz in care se vor plati 199 de euro pe camera dubla. Cei care vor sa-si petreaca Pastele la Busteni vor scoate din buzunar 2.650.000 de lei de persoana pe camera dubla la hotel de trei stele, pentru un pachet care include 4 zile, mic dejun si cina festiva de Paste.

Agroturismul, preferat de oraseni

O alta alegere pentru sfintele Sarbatori de Paste o reprezinta pensiunile si demipensiunile. Si cum orasenii asteapta momentul prielnic sa-si petreaca vacanta intr-un cadru rustic, ofertele la aceasta categorie sunt mai mult sau mai putin atragatoare. De pilda, la Campulung Moldovenesc o persoana va plati la o pensiune de patru stele, pentru un pachet de patru zile, cu bufet pascal si masa festiva, 5.427.000 de lei de persoana. Pretul scade in Maramures, la pensiunile de doua stele, unde se vor plati 2,9 milioane de lei de persoana, cu pachet complet.
De asemenea, oferta ANTREC vine cu posibilitatea de a petrece un Paste traditional in judetul Brasov (2,2 milioane de lei de persoana in perioada 30 aprilie - 02 mai, pachet complet de servicii), la Rucar si in Valea Ursului (2,5 lei de persoana pentru trei nopti cu pachet complet).

Lumina de la malul marii

In ultima perioada, slujba de Inviere la malul marii a devenit aproape o moda printre romani. Si cum anul acesta Pastele vine o data cu deschiderea sezonului estival, agentiile au profitat si au venit cu oferte pentru toate buzunarele. Spre exemplu, prin agentia de turism Turist Center pot fi alese ca destinatie Mamaia (800.000 de lei de persoana pentru trei nopti la hotel de doua stele), dar si Neptun (850.000 de lei). Preturile cresc considerabil la un hotel de patru stele. Agentiile de turism ofera un pachet complet care include cazarea pe doua nopti pentru o persoana in camera dubla, contra sumei de 210 euro in Mamaia.