Albena este una dintre cele mai frumoase statiuni de pe litoralul bulgaresc. Statiunea are tot ce si-ar dori cineva pentru petrecerea timpului liber: locuri pentru distractie, baruri de noapte si discoteci, dar si pentru tratamente balneare si de infrumusetare.
Plaja din Albena are 5 km lungime si 150 m latime, intinzandu-se de-a lungul unui golf pitoresc. Statiunea se afla la 30 km de Varna, localitate in care functioneaza si un aeroport international. In apropierea statiunii puteti admira si o rezervatie naturala, o combinatie exceptionala intre mare si padure exotica.
Albena este o statiune preferata de familii, in principal, datorita facilitatilor oferite copiilor si tinerilor, inclusiv gradinite si cluburi pentru micuti. Combinatia de aer proaspat, apa curata, paduri luxuriante si o bogata varietate de plante si vegetatie face din aceasta statiune o locatie perfecta pentru vacantele unei familii.
Pe langa cele 42 de hoteluri, mai trebuie mentionate 19 piscine cu apa minerala, 13 terenuri de tenis, sapte terenuri de fotbal, 12 piste pentru bowling, un club modern de calarie, o sala multifunctionala pentru sporturi. Tot aici puteti zbura cu elicopterul sau cu miniavionul. Hotelul de patru stele este un standard cautat de toti cei care doresc un confort sporit, iar Albena nu duce lipsa de aceste hoteluri.
Facilitati pentru copii
Hotelurile de aici ofera un confort deosebit, atat din punct de vedere al dotarilor camerelor, cat si al infrastructurii. Toate hotelurile din aceasta categorie au piscina, iar camerele sunt dotate cu televizor, telefon, radio, minibar si aer conditionat. Dintre ele, amintim "Albena Beach". Acesta este situat foarte aproape de plaja statiunii. Are o constructie arhitectonica in terase, care deschid o priveliste minunata spre mare si spre rezervatia naturala.
Hotelul ofera oaspetilor o piscina acoperita si una in aer liber, jacuzzi, restaurant, cocteil-bar, camere pentru nefumatori. In fiecare camera este instalat telefon, televizor cu programe prin satelit, baie si toaleta. Turistii au posibilitatea insa de a inchiria frigider si seif. Hotelul dispune de birou de schimb valutar si de o parcare. Preturile pentru cazarea la acest hotel variaza in functie de perioada si de optiunile de cazare (camera dubla, pat suplimentar adult, camera single, pat standard etc.) si pot ajunge la 58 de euro/zi de persoana. Preturile pot fi si mai mici - 32 de euro/zi de persoana dupa 16 septembrie.
Alt hotel de patru stele care va asteapta in Albena este Ralitsa Superior "All inclusive". Si aici dotarile se ridica la aceleasi standarde, iar preturile sunt foarte putin diferite de cele practicate la "Albena Beach". Pentru o zi de cazare in perioada de varf 29 iunie - 24 august, trebuie sa platiti intre 42 si 55 de euro/persoana, iar dupa 16 septembrie, 28 de euro/persoana.
Hotelul "Laguna Beach" tot de patru stele va ofera conditii de cazare cu demipensiune la preturi cuprinse intre 34 si 50 de euro/persoana pe zi in perioada de varf (29 iunie - 24 august) si 27 de euro/persoana pe zi dupa 16 septembrie. La fel este si oferta pentru hotelul "Gergana" - patru stele (demipensiune).
Pentru hotelul "Flamingo", de patru stele, unde se ofera decat micul dejun, preturile incep de la 30 de euro/persoana pe zi si pot ajunge si la 45 de euro. Insa dupa 16 septembrie, ca la toate celelalte hoteluri, preturile scad, aici ajungand la 23 de euro/persoana pe zi.
La toate hotelurile din Albena, facilitatile pentru copii se intalnesc in orice oferta care este pusa la dispozitia clientilor. Preturile la cazare pentru acestia se reduc cam la jumatate, iar in unele cazuri chiar la o treime.