Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Galati pune la dispozitie in saptamana 4-11 septembrie un numar de 84 de locuri de munca, fapt ce situeaza Galatiul in randul judetelor unde este disponibil un numar mic de joburi.



Conform situatiei intocmite de catre Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), in perioada 4-11 septembrie, la nivel national au fost declarate vacante 16.734 de locuri de munca, din care 925 pentru persoanele care au studii superioare si 15.809 pentru persoanele cu studii medii si profesionale. Dintre cele 16.734 de locuri de munca, doar 84 sunt puse la dispozitie de angajatorii galateni, iar din acestea doar 3 sunt destinate absolventilor, pentru a caror incadrare statul ofera o serie de stimulente financiare. Astfel, cele mai multe joburi scoase la petit sunt pentru persoanele care au studii medii si profesionale, cum ar fi de operator xerox, sudor, vanzator, sofer autoturisme si camionete, muncitor necalificat la demolare, ospatar, spalator vehicule, femeie de serviciu, fierar betonist, instalator apa-canal, brutar, frizer. Oferta de joburi pusa la dispozitie prin intermediul AJOFM Galati s-a diversificat comparativ cu saptamanile anterioare, pe lista figurand posturi de traducator, inginer prelucrari metalurgice, inginer tehnolog metalurg, gestionar depozit, sef serviciu aprovizionare desfacere, director tehnic, manager achizitii, manager financiar, manager proiect .



O sansa pentru tinerii absolventi





Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca a stabilit ca pe data de 26 septembrie sa se organizeze bursa de locuri de munca pentru absolventi, care va avea loc in fiecare judet intr-o locatie hotarata de conducerea judeteana a agentiilor de ocupare a fortei de munca. In ceea ce priveste Galatiul, a devenit in ultimii ani o traditie ca actiunea sa aiba loc in holul Universitatii "Dunarea de Jos" unde cateva sute de absolventi au venit sa-si caute un job. Conform Legii 76 din 2002, abslventii unitatilor de invatamant si ai scolilor speciale, aflati in evidenta agentiilor de ocupare a fortei de munca, in situatia in care se incadreaza cu program normal de lucru pe o perioada mai mare de 12 luni, beneficiaza de o prima egala cu un salariu minim brut pe tara garantat in plata, aceasta fiind subventia acordata de stat angajatorului care iI incadreaza.