Oamenii de afaceri romani critica Guvernul pentru decizia de a aproba intai strategia fiscala pe urmatorii doi ani si de a o discuta de-abia apoi cu mediul de afaceri.
Potrivit lui Florin Pogonaru, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR), „este esential sa discutam in prealabil strategia fiscala ca sa stim ce contine, dar mai ales ca sa vedem daca majorarea TVA este singura solutie“. Reprezentantul AOAR crede ca la nivelul aliantei de guvernamant „nu s-a coagulat un punct de vedere“, si tocmai de aceea singura modalitate de a ajunge la un consens este un document oficial al Guvernului.
De altfel, Pogonaru a apreciat ca simpla consultare pe care a facut-o Ministerul de Finante cu trei specialisti independenti nu rezolva nicidecum problema mediului de afaceri. In opinia sefului AOAR, Finantele ar trebui sa discute in primul rand cu cei afectati de cresterea TVA de la 19 la 22%.
Recent, vicepremierul George Copos a declarat ca Executivul va aproba in august politica fiscala pentru urmatorii doi ani, iar documentul ar urma sa fie supus de-abia in septembrie dezbaterii oamenilor de afaceri, patronatelor si sindicatelor.