Bulibaseala creata uneori chiar de reprezentanti ai statului vizavi de dotarile obligatorii pentru autoturisme, cum ar fi trusa medicala, stingator si triunghi de presemnalizare, a fost in cele din urma lamurita de autoritatile in domeniu. Astfel, toate trusele medicale achizitionate din tari membre ale Comunitatii Europene sint agreate, cu conditia ca acestea sa fie avizate in prealabil de Ministerul Sanatatii. Facem aceste precizari pentru ca numerosi galateni au cumparat truse medicale despre care s-a dovedit ulterior ca nu pot fi folosite din motivele amintite anterior, majoritatea acestora fiind produse, spre exemplu, in Turcia.

Lucrurile se simplifica si mai mult in cazul stingatoarelor, singura conditie impusa de lege fiind ca acestea sa fie in termenul de garantie. Clarificari s-au impus si in privinta triunghiurilor de presemnalizare, existind discutii cu privire la necesitatea achizitionarii a doua astfel de produse, lucru inutil din moment ce legea stipuleaza obligativitatea dotarii cu un singur accesoriu de acest gen. Orice discutie vizind vestele reflectorizante nu-si mai are rostul, acestea fiind obligatorii doar pentru soferii care conduc autovehicule de peste 3,5 tone.

Desi poate majoritatea proprietarilor de masini cunoaste aceste reglementari, exista suficient de multi soferi si chiar oameni ai legii care nu stiu nici acum cu exactitate care sint dotarile minime obligatorii, o dovada fiind numarul de persoane care se intereseaza de aceasta problema.