Furnizorul galatean de apa rece a fost obligat de justitia galateana sa plateasca despagubiri catre SC BCR Asigurari dupa ce proprietarul unui BMW a intrat cu masina intr-o canalizare nesemnalizata de pe bulevardul Milcov. Reparatiile limuzinei au costat aproape 6000 de lei, bani pe care i-a suportat societatea amintita la care galateanul isi asigurase masina.

Conducerea SC Apa-Canal a sustinut constant ca nu este administratorul drumurilor publice din Galati, ci Consiliul Local, obiectul sau de activitate constituindu-l prestarea serviciului public de alimentare cu apa si canalizare in oras. Explicatia amintita seamana izbitor de mult cu cea pusa pe tapet de Primaria Galati in doua procese similare intentate de societati de asigurare, tapul ispasitor fiind atunci societatea publica de transport local Transurb care, mai nou, se pare ca se ocupa si de administrarea si intretinerea drumurilor din urbea noastra.

Nici una dintre aceste explicatii nu a tinut, evident, iar Consiliul Local a fost nevoit sa plateasca aproximativ 10.000 de lei drept despagubiri pentru cei care si-au facut praf masinile pe arterele din oras.

"Nu e canalizarea mea!"

La astfel de explicatii s-a ajuns finalmente in justitie, reprezentantii SC Apa-Canal sustinind ca de fapt gura de canal de pe bulevardul Milcov nu se afla in administrarea lor, ci a altor societati, cum ar fi SC Electrica, SC Romgaz sau SC Romtelecom.

Ar mai fi si alte motive invocate, spre exemplu faptul ca SC Apa-Canal nu era inca infiintata la data incidentului, respectiv 2.04.2004, insa nu mai merita sa ne oprim asupra lor din moment ce toate aceste aspecte au fost verificate de judecatorii care au constatat ca singurul responsabil de producerea evenimentului rutier este furnizorul de apa rece.

Acum citeva zile instanta de judecata a stabilit ca societatea galateana trebuie sa acopere toate pagubele produse BMW-ului, plus cheltuielile de judecata. Acesta este cel de-al treilea proces de la inceputul anului pe care Consiliul Local si societatile din subordinea sa il pierd in fata unor soferi si a societatilor de asigurare ca urmare a producerii unor incidente rutiere din cauza drumurilor proaste sau canalizarilor neacoperite, soldate cu avarierea autoturismelor.

Valoarea despagubirilor platite de forul deliberativ local pentru avariile cauzate masinilor de drumurile pline de gropi si canalizarile neacoperite in doar cele citeva luni scurse de la inceputul anului depaseste 15.000 de lei.