Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a decis sa majoreze plafonul cifrei de afaceri pe care o companie trebuie sa o inregistreze pentru a fi inclusa in baza de date a Directiei Generale a Marilor Contribuabili, astfel incat numarul firmelor administrate de aceasta structura sa fie redus.
Masura a fost anuntata de presedintele ANAF, Sebastian Bodu, si a fost explicata prin problemele inregistrate de Directia
Marilor Contribuabili in a gestiona numarul ridicat de companii care indeplineau conditiile pentru a fi incluse in baza de date a directiei, potrivit Mediafax. "Directia Generala a fost suprasolicitata, deoarece i s-au repartizat prea multi contribuabili", a spus Bodu.
Pentru a reduce numarul companiilor, ANAF a decis sa majoreze la 70 de milioane de lei plafonul cifrei de afaceri luat in calcul la inregistrarea companiilor. In urma acestei operatiuni, mai mult de jumatate dintre societatile administrate in prezent de Directia Generala care nu indeplinesc conditia vor reintra in baza de date si in coordonarea directiilor judetene. (S.M.)