10 firme s-au inscris in cursa organizata de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului pentru desemnarea societatii care se va ocupa de lichidarea voluntara a Menarom.

La sediul Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a fost organizata ieri, la ora 11, licitatia pentru desemnarea lichidatorului Menarom, un numar de 10 firme agreate de institutie depunind documentele solicitate. Dupa deschiderea plicurilor si studierea ofertelor, AVAS va desemna lichidatorul societatii galatene, la care statul detine circa 51% dintre actiuni. Numele firmei care se va ocupa de lichidarea voluntara a Menarom va fi cunoscut in urmatoarele 2-3 zile, cind se va sti cu exactitate si perioada in care trebuie finalizata procedura, care va consta in evaluarea activelor societatii si vinzarea acestora.

Administratorul unic al Menarom, Gabriel Cristea, ne-a declarat ca o parte din sumele obtinute in urma vinzarii activelor Menarom va fi folosita pentru plata datoriilor, care au fost calculate la 23,8 milioane de lei. "Potrivit evaluarii pe care am facut-o noi, valoarea activelor Menarom ar fi de 14 milioane de euro, jumatate din aceasta suma reprezentind valoarea fluxului viabil", ne-a mai precizat Gabriel Cristea.

Capitalul social al Menarom este de 2,5 milioane de lei, iar datoriile inregistrate de societate sint de aproximativ 10 ori mai mari, respectiv de 23,8 milioane de lei. Conform hotaririi luate in urma cu citeva saptamini de Consiliul de Administratie (CA) al Menarom, s-a decis lichidarea voluntara a unitatii, ceea ce va insemna practic ca lichidatorul desemnat de AVAS sa vinda fluxul viabil al societatii, care se va face odata cu preluarea personalului.

Ramine de vazut in cit timp va fi finalizata lichidarea voluntara a Menarom si mai ales daca se va gasi un investitor interesat in achizitionarea activelor societatii precum si daca lichidatorul va reusi sa vinda toate activele unitatii sau numai fluxul viabil.