Modelul se adreseaza familiilor tinere, fiind produs in Europa. Clientii pot opta intre o motorizare pe benzina si doua variante diesel, preturile CIP variind intre 18.090 de euro si 23.730 de euro.
Constructorul Ford a lansat de curand pe piata romaneasca noul model S-MAX, o masina familiala cu alura sportiva. Masina intregeste gama europeana a acestei marci si are la baza succesul pe piata al lui Ford C-MAX, iar in ce priveste clasa se pozitioneaza intre Ford Mondeo Wagon si Ford Galaxy cu sapte locuri. "Masina se adreseaza familistilor tineri, cu varste cuprinse intre 20 si 35 de ani, care au un stil sportiv de sofat", au afirmat importatorii masinii.
La fel ca Ford Mondeo, S-MAX este produs la fabrica din Genk-Belgia unde s-au investit 715 milioane de euro. Fabrica din Belgia este una dintre cele mai moderne din Europa si va produce din 2007 si noile Ford Mondeo. Partea frontala a masinii este caracterizata de forme unghiulare, lateralul continuand filosofia prin pasajele rotilor, plafonul descendent si suprafata vitrata. In spate, pentru a se evita confuzia cu modelul Galaxy, stopurile sunt mai inguste, idee regasita si la nivelul lunetei.
Dotari de ultima generatie
Masina arata bine si ca design interior si dotari. Tabloul de bord este foarte bine finisat si realizat din materiale de calitate. Pozitia soferului este confortabila, S-MAX fiind un automobil silentios chiar si atunci cand ruleaza cu viteza mare. Habitaclul include 26 de spatii de depozitare, cu 90 de litri volum total. Pozitia de condus este tipica pentru un vehicul din acest segment, adica usor inalta. La versiunile de top, scaunul soferului poate fi reglat electric in opt directii, reglajul manual oferind sase axe. Plansa de bord este regandita, un volan multifunctional cu comenzi reunite in doua grupe si display al computerului de bord situat intre turometru si vitezometru. Alta premiera o constituie sistemul FoldFlatSystem (FFS), care permite plierea scaunelor in podea fara a necesita scoaterea lor din masina. Cumparatorii au de ales intre varianta S-MAX cu cinci locuri, sau cea cu 5+2 locuri. Cu sapte locuri, volumul portbagajului este de 285 de litri. Fara al treilea rand de scaune, S-MAX ofera 854 de litri, capacitatea maxima atingand 2.000 de litri. Cu locurile din spate rabatate, lungimea de incarcare este de doi metri si latimea de 1,5 metri. Optional, platforma retractabila usureaza incarcarea bagajelor, prezenta ei eliminand al treilea rand de scaune. Aici pot calatori doar doi copii sau adulti de inaltime mica, spatiul pentru genunchi fiind mic.
Varinta S-Max ofera mai multe optiuni in ce priveste motorizarea. Masina poate fi echipata cu un motor Duratec cu 5 cilindri si 220 CP, folosit si pe Ford Focus ST. Duratec HE 2.0 pe benzina este un motor cu 150 CP, ce asigura o functionare silentioasa si un consum redus de combustibil. Alta optiune este echiparea cu un motor Duratorq TDCi diesel de 1,8 litri si 125 CP sau de 2 litri si 140 CP. Pretul CIP al masinii variaza intre 18.090 de euro si 23.730 de euro, in functie de optiuni.