De maine, soferii care folosesc detectoare de radar pentru evitarea amenzilor de circulatie pot rasufla usurati. ßi asta pentru ca utilizarea acestor aparate nu mai este ilegala si nu vor mai fi sanctionati de politie.
Vestea intrarii in legalitate a utilizarii detectoarelor de radar ii bucura si pe cei care nu si-au cumparat pana acum astfel de produse, intrucat vor putea folosi linistiti aparatul de ocolit amenzi. Iar numarul acestora este suficient de mare incat sa asigure companiilor din domeniu profituri duble in 2007 fata de cele inregistrate in acest an. "Pentru anul viitor, in contextul legalizarii utilizarii detectoarelor de radar, estimam o dublare a vanzarilor", ne-a declarat Cristina Vranceanu, reprezentanta unei companii importatoare si distribuitoare de detectoare. Convinse de succesul acestor produselor, mai multe hypermarketuri, lanturi de magazine electrocasnice si GSM le vor comercializa, apreciaza Vranceanu. Companiile din domeniu au realizat profituri de pe urma vanzarilor de detectoare de radar, chiar daca utilizarea lor era ilegala. Cristina Vranceanu arata ca in primele zece luni ale acestui an compania sa a inregistrat profituri mai mari cu 45% comparativ cu aceeasi perioada din 2005.

Avantajele utilizarii detectoarelor

ßoferii care folosesc astfel de dispozitive economisesc minimum 120 de lei pe luna, calculat la o medie de trei amenzi pe luna. Iar pretul mediu al unui detector de radar este de doar 350 de lei, precizeaza Cristina Vranceanu.
Utilizarea acestor dispozitive este legala in majoritatea tarilor Uniunii Europene si in Statele Unite ale Americii. Unul dintre argumentele folosite de cei care au militat pentru legalizarea utilizarii detectoarelor de radar este ca tot ce se emite pe calea aerului este liber a fi receptionat. Aceste dispozitive, indiferent de amplasarea lor, detecteaza aparatele radar ale politiei de la o distanta de cel putin 800 de metri.
Cele mai multe modele dispun de sisteme de avertizare vizuale si sonore, astfel incat atentia celui de la volan sa fie concentrata in permanenta la trafic.