Prima generatie de Škoda Fabia a fost prezentata publicului larg in anul 1999, in cadrul salonului auto de la Frankfurt. Fabia a intrat in istoria Škoda ca un model care a introdus tehnologia moderna cu multi ani inaintea concurentei din segmentul autovehiculelor mici de familie. Acest model a inclus dotari de confort care in trecut erau disponibile doar la autovehiculele mai mari, o retea electronica de bord moderna, care a permis o comunicare rapida intre componentele electrice, si nu in ultimul rand, gradul de siguranta. Expertii independenti au apreciat caracteristicile primei generatii Škoda Fabia ca fiind printre cele mai bune din segmentul autovehiculelor mici. Cu gama sa de versiuni de caroserie, culori exterioare, tapiterii si combinatii de motorizare - transmisie, Fabia a devenit foarte repede unul dintre principalii reprezentanti ai clasei europene de autovehicule mici. Acest succes a fost confirmat atat de catre numeroase studii si competitii specializate, cat si de peste 1,5 milioane de clienti care au achizitionat un automobil Fabia inca de la lansarea acestuia.
DESIGN Noua Skoda Fabia are un design complet nou. Tineresc, original si functional. Linia plafonului precum si forma parbrizului si a geamurilor laterale reprezinta elemente de design inedite si unice, ce confera noului model un caracter aparte. Forma radiatorului, cu lamele traditionale asezate vertical, subliniaza apartenenta noului model la familia Skoda. Farurile adaptive cu halogen, precum si proiectoarele de ceata cu functie Cornering, au fost concepute pentru a lucra impreuna. Tranzitia lina intre blocul optic si bara de protectie, confera partii frontale un aspect dinamic. Stopurile, cu designul tipic in forma literei "C", confera modelului, pe langa latura estetica si un aspect functional. Astfel, este imposibil ca Fabia sa nu fie remarcata pe intuneric sau in conditii de vreme nefavorabila. In completarea unui design tineresc, noua Skoda Fabia beneficiaza de nu mai putin de 13 variante de culori exterioare, de la rosu Corrida la galben Sprint si Orange Tangerine. La interior, materialele de calitate precum si finisajele deosebite transforma habitaclul intr-un mediu deosebit de relaxant. Toate instrumentele sunt amplasate ergonomic, iar operarea acestora este facila.
SIGURANTA Siguranta si confortul la volan au reprezentat un aspect prioritar in proiectarea noului model Skoda Fabia. O gama vasta de elemente ce contribuie la siguranta pasiva si activa, transforma orice calatorie intr-o activitate relaxanta. Acestea includ airbag-urile frontale si laterale, inovativele airbag-uri pentru cap, farurile adaptive sau proiectoarele de ceata cu functie Cornering, ABS, ESP, sistemul de monitorizare a presiunii in pneuri (TPM) etc.
DRIVE-TEST Un drive-test cu Fabia va oferi o imagine completa a schimbarilor pe care le aduce noul model. Nu degeaba sloganul ales pentru Noua Skoda Fabia este "Love at first drive". Tocmai de aceea, luna iunie este dedicata
TESTARII noului model. Va asteptam la showroom-ul AutoGrup pentru a testa noua Skoda Fabia.