Compania Nokia, principalul producator pe piata de telefonie mobila, va lansa astazi o noua versiune a dispozitivului Internet Tablet care ruleaza si software-ul de comunicatii Google Talk.
Dupa cum informeaza site-ul Reuters.com, prin acordul dintre compania finlandeza si Google Inc., consumatorii vor avea posibilitatea de a interactiona cu alti utilizatori ai pachetului de IM (Instant Messaging) prin intermediul dispozitivului Nokia Wi-Fi, care functioneaza pe baza retelelor wireless cu raza scurta.
Nokia 770 Internet Tablet, lansat anul trecut, ofera acces wireless pentru rularea fisierelor audio si video, avand un ecran color cu un contrast puternic. De asemenea, dispozitivul ofera utilizatorului posibilitatea de a verifica oricand contul de e-mail si de a naviga pe internet.
Noua versiune, programata sa fie prezentata in cadrul unei conferinte de presa in Stockholmva, include un software si elemente de hardware mai performante.
In prezent, Nokia 770 este disponibil in intreaga lume prin intermediul site-ului sau. Dispozitivul are forma rectangulara, cu dimensiuni de 141x79x19 mm, fiind dotat cu un ecran color. Pretul de comercializare al dispozitivului, care este un pic mai mare decat un telefon mobil, este de 400 de dolari, in Statele Unite.