ßapte companii de brokeraj din Marea Britanie au anuntat ca vor sa activeze pe piata de capital din Romania, potrivit Mediafax.
In plus, la cele 20 de firme de brokeraj din Marea Britanie din total se adauga un broker din Cehia. Trebuie spus ca dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, la 1 ianuarie 2007, companiile de intermediere autorizate in statele membre au dobandit dreptul de a efectua operatiuni in Romania fara sa fie necesara autorizatia CNVM, ci doar o notificare transmisa autoritatii de reglementare. In ceea ce priveste companiile de brokeraj care activeaza deja in Romania, numarul acestora a ajuns, la finele anului trecut, la 73. Dintre acestea, 40 de firme, cu obiectul de activitate aferent unui capital initial de minimum 730.000 de euro, aveau posibilitatea sa deruleze tranzactii si pe cont propriu, conform CNVM.
Societatile de intermediere au avut obligatia sa-si majoreze in 2006 capitalul pana la echivalentul a 125.000 de euro, daca executa ordine in contul clientilor, respectiv echivalentul a 730.000 de euro, in cazul in care brokerul dorea sa tranzactioneze instrumente financiare si pe cont propriu. (A. ßtefan)