In primul trimestru, investitorii straini au retras din piata de capital cu trei milioane de euro mai mult fata decat au plasat, se arata in datele furnizate de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM). Astfel, in primele trei luni, nerezidentii au investit pe bursa circa 120 de milioane de euro, iar in acelasi timp au retras 123 de milioane de euro. Potrivit CNVM, strainii au facut achizitii mai mari decat sumele obtinute din lichidarea pozitiilor, respectiv 8.090 de miliarde de lei (220 de milioane de euro) fata de 7.370 de miliarde de lei (200 de milioane de euro). Mai ales in martie, pe piata de capital romaneasca au avut loc vanzari puternice in valoare de 55 de milioane de euro, cu 500 de miliarde de lei peste volumele achizitionate.
Actiunile companiilor de prelucrare a petrolului si ale institutiilor bancare au continuat sa fie si in aceasta perioada vedetele bursei si sa atraga atentia investitorilor straini.
De altfel, in domeniul petrolier, vanzarile de actiuni din martie depasesc cu peste 300 de miliarde de lei achizitiile, iar in sectorul bancar soldul negativ a fost de 130 de miliarde de lei. Vanzari mai mari decat cumpararile au fost inregistrate si in domeniul farmaceutic, dar transferurile au avut valori mai reduse.