Curtea de Conturi a identificat in 2004 in cazul regiilor autonome, companiilor nationale si societatilor de stat abateri concretizate in neinventarierea anuala a patrimoniului, neplata impozitului pe profit, precum si folosirea fondurilor pentru alte destinatii decat cele stabilite initial. Societatea Nationala de Radiocomunicatii, Regia Autonoma Romatsa, Posta Romana si Monetaria Statului nu au realizat inventarierea anuala a patrimoniului sau a unor componente ale acestuia, potrivit raportului intocmit de Curtea de Conturi.
Inspectorii Curtii de Conturi au mai constatat in cazul Distrigaz Sud si a Societatii Nationale de Radiocomunicatii ca nu au platit impozitul pe profit in suma de 9,4 miliarde de lei, respectiv 2,9 miliarde de lei.
Distrigaz Sud a diminuat veniturile cuvenite bugetului de stat cu 290,6 milioane de lei, reprezentand TVA dedusa in mod nejustificat. De asemenea, societatea a efectuat plati nejustificate in valoare de 3 miliarde de lei, pentru care au fost calculate depagubiri de 545,2 milioane de lei.
Administratia Nationala de Meteorologie a dimi-nuat impozitul pe profit cu 165,3 milioane de lei.
Agentia Domeniilor Statului nu a incasat in 2004 redevente si penalitati de 23,5 miliarde de lei, iar Uzina Mecanica Cugir nu a incasat chirii de 6,7 miliarde de lei.
Alte nereguli au fost gasite la Compania Nationala Administratia Canalelor Navigabile din Constanta, la Administratia Porturilor Maritime, la Directia Regionala de Drumuri si Poduri Bucuresti, precum si la Regia Autonoma Monetaria Statului. (D.E.)