Tribunalul Galati a decis ieri ca desfacerea contractului de munca a sefului Sistemului de Gospodarire a Apelor Galati a fost nelegala, hotarand reincadrarea acestuia pe functia detinuta anterior.

Schimbare de situatie in cazul directorului de la Sistemul de Gospodarire a Apelor (SGA) Galati, Nelu Caraghiulea, care in aproximativ doua luni de la concedierea sa de catre Directia Apelor Prut Iasi a fost reinstalat pe post. Seful SGA contestase decizia autoritatii centrale la Tribunalul Galati, care i-a acordat castig de cauza in final.

Reamintim ca lui Nelu Caraghiulea i s-a imputat reactia intarziata in ce priveste inundatiile care au lovit nordul judetului in urma cu cateva luni, dar si lipsa unei strategii eficiente de limitare a efectelor produse de calamitati. "Nu stiu cum au putut spune asa ceva cand eu am venit din concediu cat mai repede posibil pentru a coordona actiunea. Justitia a hotarat pana la urma cine a avut dreptate", ne-a declarat Nelu Caraghiulea.

Concediat, nu demis

Interesant de amintit este faptul ca magistratii au admis cererea directorului de la Sistemul de Gospodarire a Apelor fara sa mai dezbata fondul problemei pentru simplul motiv ca nu s-a respectat procedura aplicabila in cazurile de desfacere a contractului de munca. Conform acesteia, persoana vizata este chemata in fata unei comisii disciplinare pentru a i se aduce la cunostinta acuzatiile si a i se da posibilitatea sa se apere, lucru care in cazul de fata nu s-a intamplat.

De mentionat este si faptul ca Tribunalul Galati a anulat anterior o alta dispozitie a Directiei Apelor Prut Iasi, prin care Nelu Caraghiulea fusese sanctionat cu avertisment pentru aceleasi fapte mentionate anterior, cu mentiunea ca a fost aplicata pentru o poluare accidentala la acumularea Catusa.

Directia Apelor Prut are posibilitatea sa atace cu recurs decizia Tribunalului Galati privind reincadrarea fostului director al SGA Galati in functie, la Curtea de Apel Galati.