Azi incep negocierile pentru contractul colectiv de munca la nivelul societatii Plase Pescaresti pentru perioada 2006-2007. In acest sens vicepresedintele sindicatului "Romplas", Ilie Ioan, ne-a spus ca actualul contract colectiv va expira la finele acestei luni si din acest motiv negocierile ar fi trebuit sa inceapa pina acum.

Din echipa de negociatori a sindicalistilor va face parte si presedintele local al CNSLR Fratia, Stefan Frunza. Facem precizarea ca la aceasta confederatie este afiliat si sindicatul de la Plase Pescaresti care are 135 de membri dintre cei aproximativ 180 de salariati din unitate. Dorintele cele mai arzatoare ale salariatilor sint majorarea lefurilor si recapatarea drepturilor pierdute in 2005. Conform declaratiilor liderului sindical, majoritatea salariatilor de la unitatea mai sus mentionata nu pleaca acasa in ziua de leafa cu mai mult de 400 de lei pe luna.

Istorie cu scintei

Conform celor spuse de Ilie Ioan, sindicatul pe care il reprezinta a avut parte de foarte multa tensiune in ultimul timp. "In data de 30 august s-a schimbat conducerea sindicatului. Fostul lider al organizatiei noastre, Craita Ecaterina, a fost inlocuita cu Lucretia Causanu. Vechea conducere a semnat contractul colectiv de munca din 2005-2006 fara sa spuna nimic membrilor de sindicat. Nici unul dintre noi nu a stiut ce a semnat ea. In acest fel s-au pierdut tichetele de masa, primele de Craciun, de Pasti si de vacanta. Sporul de vechime a fost introdus in salariu. Sporul de conducere de la maistri si sefi de echipa a fost eliminat. Mai trebuie spus ca in iunie sau iulie noi ne-am dus peste conducere sa cerem bonuri de masa. Raspunsul sefilor a fost ca nu vom primi tichete pina cind societatea nu va avea profit", ne-a declarat Ilie Ioan.

Reprezentantii sindicali ai salariatilor de la Plase Pescaresti incep de azi sa negocieze cu administratia unitatii contractul colectiv de munca pe 2006-2007. Sindicalistii spera ca dupa aceste negocieri salariul minim prevazut in contractul lor colectiv sa fie mai mare de 330 de lei.