Reprezentantii sindicatului si ai conducerii Apaterm au inceput negocierea prevederilor noului contract colectiv de munca (CCM), actualul contract urmind sa-si piarda valabilitatea in cursul acestei luni. Potrivit liderului sindicatului Solidaritatea de la Apaterm, Cristi Ciubotariu, reprezentantii celor doua tabere negociaza prevederile generale ale noului contract, articolele urmind sa fie adaptate noilor prevederi ale Codului Muncii.

Sindicalistii nu au ajuns inca la negocierea celui mai important capitol al CCM, cel legat de salarizare, dar si-au stabilit doleantele legate de acest subiect pe care le vor prezenta conducerii Apaterm. "Nu am ajuns inca sa discutam pe tema salarizarii si drepturilor salariale, dar ne-am stabilit deja revendicarile pe care le vom prezenta conducerii Apaterm", ne-a declarat Cristi Ciubotariu.

Liderul de sindicat nu a vrut sa dea date legate de revendicarile salariale, motivind faptul ca doresc sa le prezinte mai intii conducerii societatii. La ora actuala pe statele de plata ale Apaterm figureaza un numar de 1.090 de persoane, salariul mediu net la nivelul societatii fiind in jurul a 800 de lei.