Cresterea medie salariala la nivelul Apaterm se va ridica in cursul acestui an la 9,09% in urma finalizarii negocierilor contractului colectiv de munca (CCM) pe anul 2007, ne-a declarat liderul Sindicatului Solidaritatea din cadrul societatii, Cristi Ciubotariu.

Potrivit aceleiasi surse, majorarea salariala va fi acordata in trei etape, respectiv 5% de la 1 ianuarie, 2% de la 1 aprilie si 11% de la 1 octombrie. “Pentru obtinerea acestei majorari salariale am negociat cu reprezentantii conducerii Apaterm timp de trei luni. Din cauza situatiei economico-financiare a societatii nu am reusit sa negociem majorari salariale mai substantiale, dar am negociat timp de trei luni, iar negocierile au fost foarte dure”, ne-a declarat Cristi Ciubotariu.

In timp ce salariile celor 1.100 de angajati ai Apaterm vor creste cu 9,09% in cursul acestui an, numarul angajatilor societatii va fi redus cu 5% pe cale naturala, fiind vorba despre aproximativ 60 de angajati. Majorarea salariala de care vor beneficia salariatii Apaterm este una consistenta, tinind cont de faptul ca la alte societati importante din Galati s-au obtinut cresteri de salarii mult mai mici.